Debrecen
2023-10-17

Fenntartható Debrecen díjat kapott a Shoprenter Kft.

Ismét Fenntartható Debrecen Díjjal ismert el Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata több pályázót. 2023. október 17-én, kedden a Shoprenter Kft. részére adta át a díjat Balázs Ákos alpolgármester.

Debrecen önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. A Fenntartható Debrecen Díjjal 2019 óta a város azokat a gazdálkodó szervezeteket, intézményeket, munkaközösségeket jutalmazza, amelyek tevékenysége követendő példaként szolgál egy fenntartható város megteremtéséhez vezető úton.

2022-ben a Zöld Munkacsoport javaslatai alapján az elismerés új koncepciója is megszületett. Az új pályázat célja Debrecen város épített és természetes környezetének megóvása, fejlesztése, a környezettudatos szemlélet kialakítása érdekében magas színvonalú, kiemelkedő értékű munkát végző, a környezettudatos működést és a fenntarthatóságot szem előtt tartó gazdálkodó szervezetek és közösségek elismerése.

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság döntése alapján a Fenntartható Debrecen Díjban részesül 2023. évben a Shoprenter Kft. 

Balázs Ákos alpolgármester az átadón elmondta, hogy a világgazdaságban újraosztják a lapokat, és csak azok a városok lesznek sikeresek, akik fenntartható módon fejlődnek. Debrecen ereje abban mutatkozik meg, hogy a cégek a lehetőségeikhez mérten kiemelt módon vesznek részt a város közösségépítésében. A Shoprenter Kft. tevékenysége kiváló példája ennek a közösségépítésnek, hiszen a cég munkavállalói fiatalok, akik felelősen gondolkodnak a jövőről.

Az alpolgármester kiemelte, a Fenntartható Debrecen díjjal egy kiváló közösség tagja lett a Shoprenter Kft. Ezt a díjat sok vállalkozás és cég pályázta már meg. Ennek fontossága pedig abban mutatkozik meg, hogy minél többen vagyunk, annál inkább tudunk fenntarthatóságról beszélni. Ez a díj azt hivatott elismerni, hogy Debrecenben van egy olyan összetartó közösség, akik számára fontos a fenntarthatóság. 

Rab Máté, a Shoprenter Kft. ügyvezetője megköszönte a díjat a cég 80 munkavállalója nevében, és elmondta, hogy a vállalat társadalmi felelősségvállalási stratégiája számos fenntarthatósági törekvéssel kapcsolatos pontot fogalmaz meg, amihez tartják is magukat.

 

A Shoprenter Kft. pályázata

A Shoprenter küldetése segíteni a hazai vállalkozó szellemű embereknek webáruház-tulajdonossá válni, majd eljutni a piacvezető pozícióig. Olyan e-kereskedelmi ökoszisztémát nyújtanak, amely itthon egyedülálló támogatást biztosít a kereskedőknek. A szolgáltatásaik között megtalálható a magas funkcionalitású webáruház-motor, rendszeres oktatások és konzultációk, szakértő portál, telepíthető külső alkalmazások, kiemelt ügyféltámogatás és Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi rendezvényének (Ecommerce Expo) megszervezése.

A Shoprenter CSR Stratégiája 3 pillérre épül: 

  • Egészséges Shoprenter: Ép testben ép lélek. A Shoprenter számára fontos, hogy egészséges, életerős csapata legyen. Ezért tesznek a kollégák és rajtuk keresztül családjaik jólétéért. 
  • Zöld Shoprenter: Kiveszik a részüket a környezet megóvásából. Országos szereplőként támogatnak olyan ügyeket, amelyek segítik, hogy a következő generáció is egy élhető világban éljen. Számos intézkedést vezettek be, amely elősegíti a hatékony energiafelhasználást.
  • Támogató Shoprenter: Megtanítani másokat is „halászni”. A felgyűlt tudásból visszaadnak az őket körülvevő, kevésbé szerencsés, de eltökélt csoportoknak, egyéneknek, intézményeknek. 

A Shoprenter Kft. több területen is igyekszik támogatni a kollégák munkába járását. 

A Telekocsi Slack chat csatorna használatával az autóval munkába járó kollégák felajánlják a szabad férőhelyeket a többieknek.

Csatlakoztak a Bringás Reggeli kezdeményezéshez és rendelkeznek fedett és fedetlen biciklitárolóval is. Szerveznek közös kerékpáros kirándulásokat. 

Nagy figyelmet fordítanak a szelektív hulladékgyűjtésre. Az iroda minden helyiségébe kihelyeztek szelektív hulladékgyűjtőket.

A cég folyamatosan csökkenti a papír felhasználás mértékét is, a szerződések, teljesítésigazolások már teljesen papírmentesen zajlanak.

Rendszeresen tesznek közzé fenntarthatóságot támogató cikkeket. 

Partereik közül minden hónapban megválasztják a Hónap Webáruházát, az értékelés során plusz ponttal díjazzák a fenntarthatóságot célul kitűző webshopokat.

A Fenntartható Debrecen Díjat eddig a Mamamibolt, az ITK cégcsoport, a Green Drops Farm Kft., az NI Hungary Kft., az Eurings Zrt., a Szinorg Universal Zrt., a Szepesi Virágkertészet Kft., az FAG Magyarország Ipari Kft., a Mastiff Kft., a Sensirion Hungary Kft, a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium, a Homokkerti Pitypang Óvoda, Debreceni Ady Endre Gimnázium és a Decathlon Debrecen érdemelte ki.

 

Elindult a keresztféléves felvételi a Debreceni Egyetemen

Lakáspiac

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek