Egyetem Tér
2023-10-10

Adományt kapott a Gyermekgyógyászati Klinika

A gyermekek sürgősségi és intenzív terápiás ellátásában már használják azt az új mobil ultrahang készüléket, amelyet a régió meghatározó élelmiszerforgalmazójának anyagi támogatásával vásárolt meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája. A Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnereinek összefogásával több mint öt és fél millió forintot ajánlott fel a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” Alapítványnak.

A Debreceni Egyetem (DE) Klinikai központ (KK) Gyermekgyógyászati Klinikáján mintegy ezerkétszáz gyermeket látnak el fekvőbetegként havonta. A most beszerzett diagnosztikai műszer az intenzív ellátásra szoruló gyermekek kezelését segíti.

- A Kerekes Kft. élen jár a társadalmi felelősségvállalásban, hiszen idén is nagy összeggel támogatta a Gyermekgyógyászati Klinika „Gyermekeinkért” Alapítványát, mely lehetővé tette, hogy újabb értékes műszerrel gazdagodjon a gyermekklinika eszközparkja. A Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája Északkelet-Magyarország legnagyobb gyermekellátó egysége. Az alapítványunkra érkező támogatások műszerparkunk rendszeres fejlesztésére ad lehetőséget – mondta el Szabó Tamás, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója az adomány hétfői átadásakor.

A Kerekes Kft. több mint három éve támogatja a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáját.

- A több mint öt és fél millió forintos felajánlás a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnereinek összefogásával jött létre. Bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel hozzájárulunk a gyerekek minél gyorsabb felépüléséhez, és példát mutatunk más vállalatoknak is. Célunk, hogy a következő esztendőkben is támogassuk a gyermekklinika munkáját – tette hozzá Kerekes Tibor, a Kerekes Kft. beszerzéséri vezetője.

Az adományból egy GE Healthcare Venue Go típusú gyógyászati eszközt vásárolt a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” Alapítvány.

- A modern gyerek intenzív ellátás nélkülözhetetlen eleme az ultrahang. Ez a műszer jelentősen megkönnyíti a diagnosztikát, az invazív beavatkozások elvégzését és a betegek hemodinamikai észlelését. Súlyos, kritikus állapotú betegeknél a betegágy mellett végzett vizsgálatok  nagy jelentőséggel bírnak mind a diagnózis felállításában, mind a kezelés tervezésében – fejtette ki Varga Petra, a Gyermekgyógyászati Klinika csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápiás szakorvosa.

A műszert már beüzemelték és a klinika 12 ágyas intenzív osztályán használják. A készülékkel a betegágy mellett, még hatékonyabban vizsgálhatják meg a súlyos állapotú beteg gyermekeket.  
 

Sajtóközpont - ÉE

Beállása után rögtön eredményes volt

Elindultak a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok az István úti szervízúton

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek