Egyetem Tér
2023-11-08

DE-hallgatók a judo MEFOB-on

Dankó Kincső, Wladimír Danica, Dudás Bence és Bánszky Dániel képviselte a Debreceni Egyetemet a múlt hétvégén Budapesten rendezett judobajnokságon, amelyen profik és amatőrök is indulhattak. A debreceni egyetemisták közül a legelőkelőbb helyet Wladimír Danica szerezte meg, aki harmadikként zárt.

Budapesten, a Ludovika Arénában rendezték meg november 4-én, szombaton a 2023-as Magyar Egyetemi és Főiskolai országos judobajnokságot (MEFOB), amelyen húsz felsőoktatási intézmény csaknem háromszázötven hallgatója vett részt. A versenyen "A", azaz profi, és "B", vagyis amatőr kategóriában lehetett nevezni. A Debreceni Egyetem négy versenyzővel képviseltette magát, melyből hárman profi, egy induló pedig amatőr kategóriában tette próbára magát.

A viadalon Dankó Kincső (villamosmérnök szakos hallgató) és Wladimír Danica (testnevelés-gyógytestnevelés szakos hallgató) egyaránt a profi 63 kg-os súlycsoportban lépett tatamira. Wladimír Danica bronzérmet szerzett, míg Dankó Kincső ötödik helyezést ért el.

Dudás Bence (testnevelő tanár-történelem tanár szakos hallgató) a profik között, a 73 kg-os súlycsoportban mérettette meg magát. Bánszky Dániel (gyógytestnevelő tanár-testnevelő tanár szakos hallgató) amatőr kategóriában, a 90 kg-os mezőnyben hetedik helyezést ért el.

 

Sajtóközpont

Versenyt szervez a DEAC e-sportszakosztálya

Játszd újra, Sam!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek