Debrecen
2023-10-10

Elindultak a nagyfelületű aszfaltozási munkálatok az István úti szervízúton

A részletekről 2023 október 10-én tartott sajtótájékoztatót Orosz Ibolya Aurélia a városrész önkormányzati képviselője.

Orosz Ibolya Aurélia elmondta, hogy a mai naptól az István király tér 3. számtól a Vincellér utca kanyarig tartó szervízút és parkolók felújítási munkái valósulnak meg. A képviselő hozzátette, hogy az aszfaltozási munkálatok lakossági igény alapján valósulnak meg, hiszen ezen a szakaszon az útburkolat elöregedett már, viszont a kivitelezés befejezését követően teljesen megújult szervízúton tudnak közlekedni az itt lakók. 

A munkálatok ütemtervével kapcsolatban kiemelte, hogy a kivitelező először a víznyelők szintbe emelésével kezdi a felújítást, ezt követik a marási munkálatok, majd a közműszerelvények szintbe helyezése, végül pedig az aszfaltozási munkákra kerül sor. A kivitelezési munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy az úttest ezen szakasza közel 280 m hosszúságban újul meg, teljes egészében önkormányzati forrásból a Debrecen 2030 program keretében, aminek költsége 55 millió forint.

Orosz Ibolya Aurélia elmondta azt is, hogy a munkálatok során türelmet kér a lakosságtól és az itt közlekedőktől, hogy ne megszokásból, hanem az aktuális forgalmi rend szerint közlekedjenek. 

Az önkormányzati képviselő azzal zárta tájékoztatóját, hogy a munkálatok végeztével a teljesen megújult szakasz biztonságosabb és komfortosabb közlekedési lehetőséget biztosít az itt élők számára. 


 

Adományt kapott a Gyermekgyógyászati Klinika

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek