Egyetem Tér
2022-02-21

Kitüntették a kiváló szakdolgozókat

A magyar ápolók napja alkalmából pénteken köszöntötték a Klinikai Központ szakdolgozóit. Idén nyolcan érdemelték ki a Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat több évtizedes magas szakmai színvonalú munkájuk elismeréseként.

Kossuth Zsuzsanna, az ország első főápolójának születésnapja, február 19-e a magyar ápolók napja. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában minden évben ehhez a naphoz kapcsolódva köszöntik a legkiválóbb szakdolgozókat. Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke a pénteki ünnepségen tartott beszédében kiemelte, hogy Kossuth Zsuzsanna úttörő munkájával a hazai ápolás fejlődésének alapkövét fektette le. Életét a betegek szolgálatának szentelte, odaadóan, fáradhatatlanul, kitartóan tevékenykedett az emberek gyógyulása, gyógyítása érdekében, így méltán válhatott valamennyi egészségügyi dolgozó példaképévé.

- A nagy előd értékrendje, szellemisége, elhivatottsága ma is meghatározó jelentőségű. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az egészségügyi dolgozók pandémiás időszakban mutatott példaértékű magatartása. Nehéz hónapok állnak mögöttünk, az egész világot sújtó koronavírus-járvány az egészségügyi ellátórendszert rendkívüli kihívások elé állította, melyek sikeres és eredményes leküzdése, az Önök kitartása, türelme, kiemelkedő szakmai és emberi helytállása nélkül nem valósulhatott volna meg – fogalmazott a Klinikai Központ elnöke.

Szabó Zoltán hozzátette: nagy tisztelettel és őszinte elismeréssel adja át a Klinikai Központ kiváló dolgozója kitüntetést, amellyel a vezetőség azon szakdolgozók munkáját ismeri el, akik feladataikat nagyfokú hozzáértéssel és példás szorgalommal végzik, hozzájárulva ezzel a Klinikai Központ célkitűzéseinek megvalósulásához, a Debreceni Egyetem és benne a Klinikai Központ jó hírnevének öregbítéséhez. 

- Az ápolás szép, nemes, ugyanakkor nehéz feladat, olyan hivatás, amely erős embert és kitartást kíván. Az elmúlt évtizedekben a szakdolgozók – alkalmazkodva a 21. század kihívásaihoz – az ápolás és a betegellátás mellett számos tevékenységet végeznek: kutatást, oktatást, szűrést, egészségnevelési feladatokat látnak el a betegek szolgálatában, a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ érdekében. A Klinikai Központ vezetésének fontos, hogy elismerjük és ünnepeljük az áldozatos munkát, amit naponta végeznek – hangsúlyozta köszöntőjében Gál Mária, a Klinikai Központ ápolási igazgatója.

A Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat idén nyolcadik alkalommal adták át. A kitüntetett nyolc szakembert az igazgatók és a közvetlen vezetők felterjesztése alapján a Klinikai Humánpolitikai Bizottság választotta ki.

A Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat idén Geréné Nagy Mária vezető asszisztens (Kenézy Gyula Campus Járóbeteg Szakellátási Központ Neurológiai Szakambulancia); Kiss Zsuzsanna műtős szakasszisztens (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika); Komáromyné Nagy Krisztina megbízott osztályvezető főnővér, a Kenézy Gyula Campus Felnőtt Pszichiátriai Osztály); Kozma Györgyné orvosírnok (Urológiai Klinika); Jenei Ágnes aneszteziológiai szakasszisztens (Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika); Oláh Piroska osztályvezető ápoló (Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika); Szabó Márton betegkísérő (Kenézy Gyula Campus Betegfelvételi Osztály); Tömpe Kálmánné ápoló (Sürgősségi Klinika) vehette át.

Sajtóiroda - CzA

A lányoknak jól ment hétvégén

Prof. Dr. Hoffmann István

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek