Egyetem Tér
2022-10-19

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjasok a ZK-n

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán két hallgató nyerte el az egyik legrangosabb felsőoktatási elismerést, a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. A fiatal zenészek kedden vehették át okleveleiket a Zeneművészeti Kar dékánjától.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat azok a nappali tagozatos, alap-vagy mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók kaphatják meg, akik kiemelkedő társadalmi, szociális, kulturális, szakmai és tanulmányi eredményeket érnek el. Az ösztöndíjasoknak legalább ötvenöt kreditet kellett szerezniük az utolsó két aktív félévben azon a szakon, amelynek eredményei alapján benyújtják pályázatukat. 

A debreceni Zeneművészeti Karon is vannak olyan tehetségek, akik elhivatottságukkal, hozzáértésükkel és kitartásukkal kiérdemelték a legjobbaknak járó elismerést. 
Ezúttal Takács Lilla énekszakos végzős mesterszakos és Kiss Péter ütőhangszeres hallgató kapta az ösztöndíjat. Előbbi tehetség a koncert- és rendezvényszervezésekben nyújtott kiemelkedőt, míg utóbbi több nemzetközi versenyen ért el értékes eredményeket. 

Lakatos Péter, a DE Zeneművészeti Kar dékánja kiemelte: az ösztöndíj annak jár, aki nem elégszik meg azzal, hogy jó, hanem még jobb akar lenni és ezért mindent megtesz.

- A karra bekerülő hallgatók elkötelezettek a szakmájuk és a pályájuk iránt, a tanulmányi átlagok is igen magasak, de nem feltétlenül csak a tanulmányi eredmények szükségesek az elismeréshez. A hallgatók sok egyetemen kívüli, extra feladatot vesznek a nyakukba, pluszmunkákkal járulnak hozzá a kar szakmai sikereihez. A díjjal kapcsolatban számunkra az a fontos, hogy minden diákunk lássa, van hova fejlődni és miért érdemes jól teljesíteni, megéri a tehetség mellett a szükséges energiát is beletenni a munkába – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Lakatos Péter.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat, melynek összege havonta 40 ezer forint, 10 hónapig kapják a díjazottak. 2022-ben a Debreceni Egyetemen összesen 116 hallgató kapta meg az elismerést. 

Sajtóközpont - BZ

A címvédőt fogadjuk szombaton

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek