Egyetem Tér
2021-10-12

Egyetemi vitorlás siker a Dragon ob-n

Harmadik helyen végzett az idei magyar vitorlás bajnokság Dragon osztályában Szűcs István, a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének igazgatója. Csapatával egy közepes, de változékony szeles pályaversenyen ért el kiemelkedő eredményt.

Balatonföldváron rendezte meg a Spartacus Vitorlás Egylet szeptember 23-26. között a 2021. évi vitorlás magyar bajnokságot. A ob-n tíz futam alapján két csapattársával bronzérmet szerzett a Debreceni Egyetem munkatársa. Utolsó futamgyőzelmükkel a Zenthe Ferenc emlékére alapított vándordíjat is elnyerték, amelyet már másodjára szereztek meg Carpe Diem nevű négyszemélyes vitorláshajójuk.

- Két olyan futamunk volt, amikor forgolódó szélben kellett versenyezni, három futamban volt erősebb a széljárás, de összességében egy középszeles versenyt fogtunk ki. Az előre kiírt tíz futamból legalább négyet kell teljesíteni ahhoz, hogy a magyar bajnokság érvényes legyen, de szerencsére ezzel nem volt gond. A végeredmény kihirdetésénél a legrosszabb két futameredményt nem veszik figyelembe, de a csapatunk úgy is a harmadik helyen végzett volna, ha azt is beszámítják – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Szűcs István, a Debreceni Egyetem intézetigazgatója, a csapat kormányosa.

A csapatnak most először sikerült a Dragon osztályban dobogóra állnia. Szűcs István szerint a legnagyobb kihívást a hajó precíz, mindig az adott szélviszonyoknak megfelelő beállítása és a szélfordulók gyors lekövetése jelentette a számukra.

A verseny teljes eredménylistája az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://spartacus.hu/versenyeink/dragon-es-folkboat-ob/

Sajtóiroda - BZ

Hello Szakma - Út a Jövőbe!

Future of Debrecen

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek