Egyetem Tér
2021-10-09

Díszdoktori elismerés

A győri Széchenyi István Egyetem díszdoktorává avatta Nagy Jánost, a Debreceni Egyetem professor emeritusát a növénytermesztési technológiák fejlesztésében végzett kiemelkedő munkájáért, eredményeiért, valamint az egyetemek közötti együttműködések keretében végzett sikeres tevékenységéért.

A Doctor Honoris Causa címet a Széchenyi István Egyetem rektora és az Egyetem Szenátusa adományozta a Debreceni Egyetem professor emeritusának. A kitüntető címet a XXVIII. Akadémiai Nap keretében rendezett ünnepségen vehette át Nagy János Baranyi Péter Zoltántól, a Széchenyi István Egyetem rektorától, valamint Filep Bálint elnöktől.

A Széchenyi István Egyetem a Debreceni Egyetem partnere a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program keretében a precíziós mezőgazdaság legújabb K+F+I-eredményinek gyakorlati alkalmazását vizsgáló kutatásban, valamint a két intézmény a DE Kerpely Kálmán Doktori Iskola képzési és kutatási tevékenységében is együttműködik.

Nagy János Széchenyi-díjas agrármérnök, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara Földhasznosítási, Műszaki és Területfejlesztési Intézetének egyetemi tanára, az Aradi, a Nagyváradi és a Kaposvári Egyetem mellett az Ukrán Mezőgazdasági Akadémia díszdoktora.

Sajtóiroda - ÉE

Az állatvédelem köré csoportosulnak a programok szombaton

A Pénzügyminisztérium díjazta

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek