Egyetem Tér
2021-06-25

Nyári pedagógus-továbbképzések

A tanév beosztásához igazítva idén nyáron is szervez pedagógus-továbbképzéseket a Debreceni Egyetem Oktatási Igazgatósága. A régió alsós tanítóinak, felsős és középiskolai tanárainak év végéig van lehetőségük, hogy ingyenesen részt vegyenek az intézmény képzésein.

A leszakadás okainak feltárása, és probléma-megoldási stratégiák a hatékony tanulás érdekében, Digitális szövegkezelés a hatékonyabb és biztonságosabb tanári és tanulói munka megvalósítása érdekében, Játék az oktatásban - tanulói motiváció - általános iskolában, középiskolában, Figyelemzavar és hiperaktivitás a tanórai munka során, Gyermek- és ifjúságvédelem a köznevelési intézményekben – csak néhány a Debreceni Egyetem Oktatási Igazgatásának 26 akkreditált pedagógus-továbbképzése közül, melyekre idén nyáron is lehet jelentkezni.

A Debreceni Egyetem képzéseinek 2018. augusztusi indulása óta 2187 pedagógus szerzett 2321 képzésről tanúsítványt. Az a célunk, hogy a program révén hozzájáruljunk a köznevelés módszertani megújításához az iskolaelhagyás, a lemorzsolódás csökkentéséhez. Ezeknek a képzéseknek az innovatív tudástartalmait az egyetem tanárképzési programjába is beépítjük. Olyan tantárgyakat tanulhatnak leendő pedagógusaink, mint például: családi életre nevelés, családpedagógia, hátrányos helyzetű tanulók az oktatásban, pedagógiai kommunikáció és konfliktuskezelés – sorolta a hirek.unideb.hu-nak Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója.

A régió köznevelési intézményeinek pedagógusai fenntartótól függetlenül – tankerületi, egyházi, magán – ebben az évben még ingyenesen vehetnek részt a DE továbbképzésein. Az oktatás igazodik az intézmények tanrendjéhez, a legtöbb képzés augusztus végén indul, melyekre július elejétől lehet jelentkezni.

Az aktuális képzésekről a pedreg.unideb.hu oldalon olvasható információ, ahol emellett valamennyi képzésről elérhető tájékoztató, valamint módszertani anyagok, tanulmányok és oktatási segédletek is letölthetők. A járványhelyzetre tekintettel a képzések többségét online formában tartják, de igény szerint jelenléti oktatás is szervezhető a megfelelő óvintézkedések betartásával. Bővebb információ a pedakkred@unideb.hu email címen és telefonon, az 52/512-900/22501-es melléken kérhető.

A program az EFOP-3.1.2-16-2016-00001 „A köznevelés módszertani megújítása a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése céljából” című pályázat keretében valósul meg.

Idén is várja a Kajla nyomába eredőket a Debreceni Vidámpark Kisvasútja

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek