Egyetem Tér
2020-11-09

Online szenátusi ülést tartott a Debreceni Egyetem

Többek között Könnyűzenei Intézet létrehozásáról, valamint professzor emeritusi címek adományozásáról is döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa november 5-ei ülésén. A testület a járványveszély miatt on-line szavazott.

 Többek között Könnyűzenei Intézet létrehozásáról, valamint professzor emeritusi címek adományozásáról is döntött a Debreceni Egyetem Szenátusa november 5-ei ülésén. A testület a járványveszély miatt on-line szavazott. Az intézmény professor emeritus címet adományozott Nagy Jánosnak, az egyetem korábbi rektorának. A Könnyűzenei Intézet az egyetemi karok közötti oktatási-kutatási koordinációs és oktatást szolgáltató egysége lesz. Feladata többek között az egyetem különböző karain folyó, a könnyűzenével és zeneiparral kapcsolatos képzések összehangolása és az audiovizuális és zenei menedzser képzések segítése, gyakorlati képzőhely biztosítása. 

 A járványveszély miatt döntöttek a Debreceni Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzat törzsrészének és több kari mellékletének a módosításáról, illetve egyes karok esetében változott a 2020/2021. tanév időbeosztása. 

 Több együttműködés megállapodás megkötését is jóváhagyta a testület, így a Magyar Mérnöki Kamarával, valamint egy jordániai és egy kínai egyetemmel.
 

Zárt kapuk mögött rendezik a DEAC-Sopron kosárlabda mérkőzést

Törölték az Erste Liga középszakaszát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek