Egyetem Tér
2020-11-07

Fontos változások a Debreceni Egyetemen

Hibrid oktatást vezet be hétfőtől a Debreceni Egyetem. A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet és a megyei koronavírus fertőzöttek számának növekedése miatt 2020. november 9-től változik az oktatás rendje az intézményben - olvasható Szilvássy Zoltán rektor levelében.

A rektori utasítás szerint a személyes jelenléttel járó oktatási tevékenységet a karoknak a szükséges minimális szinten kell lebonyolítaniuk. A távolléti oktatási tevékenységgel nem ellátható, vagy aránytalan nehézséggel elvégezhető oktatási feladatok továbbra is személyes jelenléttel, a járványügyi előírások maradéktalan betartásával teljesíthetők az intézményben. A november 6-ai utasítás kitér arra is, hogy az oktatásszervezés során a karok a személyes jelenléttel járó tevékenységeket igyekezzenek tömbösíteni, hogy a hallgatók intézményi személyes jelenlétét, mozgását minimalizálni tudják, illetve a szemeszterből hátra lévő hetek oktatási anyagát mihamarabb át tudják adni a hallgatóknak.
A rektori utasítás minden karra kiterjed, a hallgatókat a változásról a 14 kar vezetői az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül értesítik. Az egyetemi kollégiumokat nem zárják be, az egyetem által fenntartott köznevelési intézményekre a kormány által meghozott mindenkori intézkedések érvényesek. 
A rektori utasítás visszavonásig érvényes. Az egyetem hallgatói nagy számban vesznek részt önkéntes járványügyi munkákban, így az oktatási és vizsgakötelezettségek összehangolása további különleges feladatot jelent egyes, különösen az orvos- és egészségtudományi karok számára.

DE Sajtóiroda

A DEAC három, a bajnok Berettyó öt futsalost ad a válogatottba

5. Európai Art Mozi Nap

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek