Egyetem Tér
2020-05-27

A Debreceni Egyetemen tett látogatást az agrárminiszter

A magyar mezőgazdaság elmúlt időszakban nyújtott teljesítményéről és a hazai agrárfelsőoktatás helyzetéről is tanácskozott a Debreceni Egyetem vezetőivel Nagy István agrárminiszter.

Az agrárminiszter mint opponens vett részt egy doktori PhD-védésen az egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Állattenyésztési Doktori Iskolájában. Nagy István az unideb.hu oldalnak elmondta, hogy a járványügyi veszélyhelyzet rámutatott a magyar mezőgazdaság fájó, gyenge pontjaira. Az ágazat újraindítását célzó pályázati támogatások ezek javítását is szolgálják.

A tárcavezető látogatásán hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszak ráirányította a fogyasztók figyelmét a hazai termékek fontosságára, és a helyi termékek megbecsülésére is, és a veszélyhelyzetben hozott intézkedések segítették a termékek eljutását a termelőtől az asztalig.

- Nemzetközi szinten is versenyképes szakembereket kell képeznünk, akik a kor kihívásaival szemben, mint az éghajlatváltozás, illetve a globális piac, helyt tudnak állni. A Debreceni Egyetemen folyó tudományos munka nagy hatással lehet az agrártudományra és a gyakorlati mezőgazdaságra egyaránt. A formálódó Magyar Agrártudományi Egyetemmel folyó együttműködés még hatékonyabbá teheti a Magyarországon folyó agrár oktatást és kutatást – jelentette ki Nagy István.

Az agrárminiszter találkozott és megbeszélést folytatott a Debreceni Egyetem vezetőivel: Szilvássy Zoltán rektorral és Bács Zoltán kancellárral, Jávor András rektori főtanácsadóval, a Multidiszciplináris Agrár- és Élelmiszeripari Kabinet elnökével, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánjával, Stündl Lászlóval.

Fotó: unideb.hu

Júniustól jelentősen változik a szakképzés

Jó ügy érdekében fogyott a Tankcsapdás ital

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek