Debrecen
2020-05-27

Jó ügy érdekében fogyott a Tankcsapdás ital

Átadták azt a 2 millió 250 ezer forintos adományt a Debrecen Városi Segélyalapnak, ami a Tankcsapda és egy amerikai szeszesital gyártó közös kezdeményezéséből gyűlt össze.

A Tankcsapda és az amerikai italgyártó 225 egyedi csomagolású, dedikált díszdobozos whisky-t értékesített, az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlották fel. Az átadón Lukács László a Tankcsapda énekese elmondta, hogy azért éppen 225 darab ilyen csomagot értékesítettek, mert a cég idén 225 éves. A zenekar frontembere hozzátette, hogy mivel Magyarországon még nem volt olyan együttes, akinek ilyen világmárkával közös terméke lenne, így a jótékony kezdeményezés mellett ez nagy elismerés a zenekarnak is. 

Fejes Tamás a Tankcsapda dobosa az adományátadón elmondta, hogy az ötlet a gyártótól jött, és ezután vették fel a kapcsolatot a város vezetésével, akik a Debrecen Városi Segélyalapot ajánlották, hiszen így a leginkább rászorulókhoz juthat el az összeg. A zenekar dobosa kiemelte azt is, hogy a 225 darab whisky mindössze másfél perc alatt talált gazdára.

A városi segélyalapot március végén hívták életre Debrecenben és a hívó szóra rengetegen álltak a kezdeményezés mellé - erről már Papp László polgármester beszélt az eseményen. A városvezető elmondta, hogy eddig 130 millió forint gyűlt össze a segélyalapban és ebből több mint 100 családot tudtak támogatni, vagy természetbeni vagy pénzbeli adománnyal, mint például lakbér, vagy rezsitámogatás. Papp László végül reményét fejezte ki, hogy az akció hamarosan okafogyottá válik, mert az azt jelentené hogy túlléptünk a járványveszélyen.

Széles Diána alpolgármester arról beszélt, hogy heti bontásban bírálják el a segélyalaphoz érkező kérelmeket, amiből hetente körülbelül 70-100 érkezik hozzájuk. A segélyalap mellett napi szinten több száz csomagot állítanak össze a Debreceni Karitatív Testület munkatársai és juttatnak el a rászorulóknak. 

Az adományátadón a Tankcsapda tagjai arról is beszéltek, hogy a következő napokban több újdonsággal is meglepik rajongóikat, az egyik ilyen egy különleges autós koncert a Debreceni Repülőtéren, de egy új videóklipet is bemutatnak ami a "Szüless meg újra" című dalukhoz készült.

A Debreceni Egyetemen tett látogatást az agrárminiszter

Letartóztatták a menyasszonyi és koszorúslány ruhákat lopó gyanúsítottat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek