Debrecen
2024-02-23

Tovább bővíti debreceni gyártóüzemét a Sensirion

A Sensirion, a digitális mikroszenzorok és rendszerek vezető gyártója újabb 5000 m2 -rel bővíti a már meglévő, hasonló nagyságú debreceni gyártóüzemét. A beruházás első üteme várhatóan év végére, míg a 2. ütem 2025 első negyedévére valósul meg és jelentős mértékben növeli az érzékelőmodulok gyártási kapacitását.

„ A bővítés fontos lépés ahhoz, hogy továbbra is megfelelő mennyiségben, kiváló minőségű érzékelőmodulokkal tudjuk ellátni ügyfeleinket” – mondta el Patrick Good, a Sensirion karbantartási és infrastrukturális igazgatója. Az újabb beruházásról a Sensirion, a debreceni gyártóüzem elmúlt két évének pozitív tapasztalatai, valamint az érzékelő - és modulmegoldások iránti várható kereslet alapján döntött.

„Sikeres és eredményes működésünknek köszönhetően megerősítést nyert, hogy a Sensirion jól döntött, amikor 2020-ban Debrecent választotta befektetési helyszínként.” – hangsúlyozta Dr. Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője.

A bővítést az előző üzemhez hasonló módon, egy úgynevezett build to suite konstrukció keretében a Szinorg Universal Zrt. és a XANGA Investment & Development cégcsoport építi és finanszírozza. A Sensirion velük hosszútávú bérleti szerződést kötött. A város gazdasági és infrastrukturális környezete, oktatási háttere és a debreceni üzemben dolgozók elkötelezett, magas szakmai színvonalú teljesítménye egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a Sensirion megbízására a XANGA és a SZINORG cégcsoportok mintegy 4 milliárd forintot beruházva egy újabb, high-tech gyártócsarnokot és raktárt építsenek. Az ide telepített gépek értéke eléri a 4.5 milliárd forintot, amelyet a magyar állami támogatás nélkül, teljes mértékben a svájciak finanszíroznak - emelte ki Ábrahám László.

Az új épületet a meglévő épülethez kapcsolják, és a Sensirionnál központi szerepet játszó fenntarthatóság szempontjából is integrálódik a meglévő rendszerbe. A stafai gyártóüzemhez hasonlóan a debreceni létesítményt is úgy tervezték és építették meg, hogy teljesen fosszilis energiaforrásoktól mentes legyen (geotermikus energia/hővisszanyerés, tárolórendszerrel és napelemes rendszerrel párosítva).

„Az elmúlt két és fél év tapasztalatai az új épülettel kapcsolatban teljesen pozitívak és tanulságosak voltak. A kezdeti gyermekbetegségek és az azt követő optimalizálások után az elmúlt egy év során hatalmas előnyünk származott az épület fenntarthatóságát célzó beruházásokból. A nyári hónapokban például már 50 százalékban önellátóak vagyunk” - mondta el Dr. Török Imre, a Sensirion Hungary Kft. karbantartási és infrastrukturális vezetője.

A debreceni gyártóüzem bővítése egy újabb fontos lépés a Sensirion számára, amely összhangban van a vállalat fenntartható növekedési stratégiájával ás azzal a törekvéssel, hogy további munkahelyeket teremtsen Debrecenben. Városunkban a Sensirion a különböző műszaki szakterületeken dolgozó, szakképzett alkalmazottak folyamatosan növekvő csapatára támaszkodik. Ezek közé tartozik a folyamatmérnökség, az anyagtudomány, a kémia, az elektrotechnika, az automatizálás és a gépészet. Jelenleg közel 100 fő dolgozik a cégnél, a második ütem fejlesztésével pedig a tervek szerint újabb 100 munkavállalónak teremthetnek munkalehetőséget.

Zivuska emléktábla Debrecenben

Gyermekszínész válogatót rendez a Csokonai Nemzeti Színház

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek