Debrecen
2022-01-13

Három debreceni élelmiszeripari üzem képviselője vehetett át támogatói okiratot

A Bodogán Kft., a Hajdúhús 2000 Kft. és a Felföldi Édességgyártó Kft. tulajdonosai vehettek át fejlesztésre kiírt támogatói okiratot, január 13-án Nagy István agrárminisztertől. Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere és Tasó László országgyűlési képviselő is.

Debrecenben az élelmiszeripar továbbra is őrzi stratégiai pozícióját. Jelen pillanatban a hatodik legjelentősebb ágazat, több mint 3700 embernek ad munkát nap mint nap. Városunkban közel 150 milliárd forintnyi értéket állít elő az élelmiszeripar. Ez a támogatás, ezen ágazaton belül az érintett cégek hatékonyságát fogja majd növelni, mondta el a sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen polgármestere. 

Tasó László országgyűlési képviselő elmondta, hogy óriási változás következett be 2010 után, amikor is láthatóvá vált, hogy Magyarország nem tud továbblépni önmaga árnyékán, és nem tud megerősödni, hogyha a magyar vidékben rejlő tartalékot nem veszi elő, és nem használja kellőképpen. Kiemelte, hogy a magyar vidék jól használja fel a forrásokat, a magyar vidék abban érdekelt, hogy Magyarország egészen megerősödjön. 

Országos szinten összesen 1187 pályázat érkezett, 400 milliárd forintot meghaladó összegben. Hajdú-Bihar megyében összesen 34 pályázatot adtak be, több mint 26 milliárd forint értékben, árulta el Nagy István agrárminiszter. Hangsúlyozta, hogy a következő időszakban Stratégiai Terv alapján újabb 400 milliárd forintos fejlesztési forrás kihelyezését tervezik az élelmiszeripari ágazat számára. 

Elkezdődött az Educatio kiállítás

Változik az Árnyéknyúl

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek