Debrecen
2023-12-23

Állatokkal várják a karácsonyt és búcsúztatják az óévet a gyerekek a debreceni Kortaportán

Lovak, pónik, kecskék, bárányok, víziszárnyasok és a baromfiudvar lakóinak társaságában várják a karácsonyt és búcsúznak az óévtől a gyerekek Debrecenben, az Erdőspusztán lévő Kortaportán - tájékoztatta a porta vezetője az MTI-t.

 Koroknai Edit elmondta: évente több száz óvodás és kisiskolás gyerek vesz részt a programjaikon a különböző táboroktól (mozgásfejlesztő, fotós, lovastábor), az óvodai csoportos foglalkozásokon, illetve tematikus napokon át a lovaglásig.
    A Kortaportára rendszeresen járó gyerekek több mint 70 százaléka fejlesztő célú foglalkozásra, lovagoltatásra érkezik; többek között beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel, egyensúlyproblémákkal, mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő vagy épp szorongó, szenzoros gyerekekkel foglalkoznak - jelezte a szakember.
  

  Hozzátette: nyáron több mint 100 kisgyerek töltött tanyasi körülmények között egy-egy hetet a Kortaportán, míg télen olyan rövidebb tematikus programokra várják az állatokat és a természetet kedvelő gyerekeket és szüleiket, mint például a földi kurzus a lovakkal kicsiknek és nagyoknak, vagy a Fülétől a farkáig című tábori programok, illetve az éjszakai "világítós" lovaglás.
    Ezúttal karácsony-köszöntő és óévbúcsúztató szakmai és családi programokat rendeznek:  "lovazással", játékokkal, és óévi slambuckóstolással várják a gyerekeket és felnőtteket a debreceni Kortaportán - mondta Koroknai Edit.
 

Japán amerikai fejlesztésű Patriot rakétákat ad el az Egyesült Államoknak

Széles körű szankciós felhatalmazást adott ki Joe Biden Oroszország ellen

MTI

Szerző
Hasonló cikkek