Debrecen
2021-08-16

Idén először lesz debreceni tulajdonú elektromos virágkocsi a karneválon

A Debrecen 2030 program keretében a városvezetés új környezetpolitikát hirdetett meg, melynek célja, hogy Debrecen a következő években fenntartható "zöld" módon fejlődjön. Ennek apropóján idén egy újdonsággal készülnek a Virágkarneválra, az ITE Kft., valamint a Zolend Kft. összefogásában megvalósul az első debreceni, városi tulajdonú elektromos virágkocsi.

Maga a kocsi a Civaqua jegyében készül. A város legnagyobb környezetvédemi programja a Magyar Kormány támogatásával valósulhat meg. A közbeszerezési eljárás jelen fázisában nagy biztonsággal kijelenthető, hogy az ősz folyamán a Civaqua program első üteme a megvalósulás fázisába lép, mondta el a sajtótájékoztatón Papp László, Debrecen polgármestere. Aki azt is hozzátette, hogy a virágkocsi az Innovációs és Technológiai Minisztérium 15 millió forintos támogatásával valósul meg. 

Az egyedülálló kompozíción a Civaqua-program fő eleme, a víz mellett megjelenik majd egy sup is felhívva a figyelmet arra, hogy - "A mi Civaquánk'' című ötletpályázatra beérkezett kéréseknek eleget téve, a későbbiekben ennek a sportnak is hódolhatnak majd valamelyik Civaqua program által vízhez jutó tavon, hangsúlyozta Balázs Ákos alpolgármester. 

A város célja, hogy fokozatosan lecserélje a dízel üzemű virágkocsikat zéró emissziós, környezettudatos járművekre a következő években. 

Keleti összefogás a juniorokért

Elhunyt Móczár Péter örökös magyar bajnok autóversenyző

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek