Debrecen
2022-09-18

Kész a Kismacsra vezető kerékpárút

A cél az, hogy Balmazújvárossal összefogva abból az irányból is induljon el a fejlesztés.

– Debrecen egyik legfontosabb közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztése készült el. Óriási előrelépés, hogy a város mindegyik bevezető útja mentén sikerült kialakítani a kerékpárút vonalakat – fogalmazott Papp László. Mint mondta, a 33-as, a 35-ös és a 47-es út mentén már rendelkezésre áll a kerékpárút, a Kishegyesi és a Kishatár út mellett jelenleg épül, a 471-es út mentén, a Sámsoni út mellett kell kialakítani a következő időszakban, de az be van illesztve az ottani fejlesztésekbe.

– A közel 3 kilométernyi út kivitelezése 371 millió forintba került a kereszteződéseken történő átvezetésekkel és a közműkiváltásokkal – ismertette. Megjegyezte, úgy véli, hogy nagy forgalma lesz a kerékpárútnak, különösen akkor, ha tovább épül a BMW-gyár területe irányába, hiszen itt még nem ér véget, hanem tovább halad nyugati irányba. A végső cél, hogy a jövőben Hortobágyig is el lehessen jutni kerékpárúton.

– Ahhoz, hogy ez elkészüljön, egy sor közlekedésfejlesztési beruházásnak meg kellett valósulnia, hiszen nyilvánvaló volt, hogy a debreceni elkerülő Macsnál fog haladni, amelynek előbb el kell készülnie, hogy a macsi fejlesztéseket lehessen tervezni – mutatott rá Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

A cél az, hogy Balmazújvárossal összefogva abból az irányból is induljon el a fejlesztés.

Mint mondta, a MODEM és Kismacs távolsága kerékpárúton 7,2 kilométer, ami azt jelenti, hogy innen akár a Nagytemplomig el lehet tekerni biciklivel.

A DEAC a Magyar Kupában bejutott a legjobb harminckettő közé

Gyorsabb rákdiagnózist eredményezhet egy új fejlesztésű eljárás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek