Debrecen
2023-10-25

Pénteken bemutaják Debrecen első akciófilmjét

A filmben nincs semmi trükk, minden bunyó élesben ment!

Dusa Tibor új mozifilmje, a Slawa október 27-én, pénteken 19 órától lesz látható először az Apolló Moziban. Az ősbemutatót követően  közönségtalálkozó is lesz, melyen a nézők is kérdezhetik az alkotókat. .

demedia.hu - A film főhőse Slawa egy börtönviselt ex alvilági figura aki Magyarországon telepedett le. Nem gondolod, hogy lesz aki ebben a filmben aktuál is politikát keres?

Dusa Tibor - Biztosan lesz aki bele akar majd látni sok mindent, de a film mindenféle politikai nézettől mentes. Bármiféle párhuzamot vonni a mai helyzettel butaság lenne!

demedia.hu - Hogyan találtál a főszereplőkre?

Dusa Tibor-A főhősünk megtalálása a véletlen vagy mondjuk úgy a szerencse műve. A többiek kiválasztását már a forgatókönyv alapján célzottan végeztük.

demedia.hu - A film rengeteg akciójelenetet tartalmaz, alkalmaztál e trükköket, vagy minden élesben ment ?

Dusa Tibor- Nem vagyok híve a mai agyontrükközött filmeknek. Tudom, hogy fontos a látvány, főleg egy akciófilmnél, de én szeretek mindent élesben rögzíteni. Ez a Slawa-nál is így történt.

demedia.hu - Néhány jelenetben feltűnik korábbi filemedben a Pecekurában is szereplő Bruti és Derzsi Vezér.

Dusa Tibor-Ez így van bár Vezér most csak statiszta szerepben tündököl. Bruti viszont önmagát alakítja. A filmben egy baráti összejövetelen stand-up humoristaként szórakoztatja az embereket. Szóval maradt a kaptafánál.

demedia.hu --Mennyi időt vett igénybe a forgatás ?

Dusa Tibor-  Idén januárban kezdtük a forgatásokat és szeptember közepére el is készült a film. Kemény nyolc hónapon vagyunk túl, jól el is fáradtunk. Persze a forgatókönyv kidolgozása legalább ugyan ennyi időt vett igénybe. Úgy gondolom jó munkát végzett mindenki, de ezt majd a közönség dönti el.

A Slawa ősbemutója 2023 október 27. péntek 19.00 óra Apolló Mozi. 

Kapcsolatépítés, karriertanácsadás, álláslehetőségek

Android zenekar

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek