Debrecen
2022-03-02

Kanyarodósáv épül a Derék utcán

Jobbra kanyarodósáv épül a Derék utcáról, a Kishegyesi útra, a belváros irányába.

Pósán László, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a városban egyre több a gépkocsi, ez amellett, hogy örömteli de számos kellemetlenséggel járhat, hiszen jelentősen megnő a forgalom. Ezért most a Derék utca Kishegyesi úti torkolatában elkezdődött egy olyan fejlesztés, melynek az a célja, hogy megnövelje a csomópont áteresztő képességét. 

A Derék utca-Kishegyesi úti torkolatában az új jobbra kanyarodósáv megépülésétől ugyanazt az eredményt várja, mint a Leiningen utca Mikepércsi úti torkolatában végzett, forgalom gyorsítását lehetővé tevő kanyarodó sáv építésétől.  

A Derék utcai kanyarodósáv építése más, a Kishegyesi út közlekedési szempontú komplex fejlesztését célzó beruházási elemekhez is kapcsolódik.

Varga András, a terület önkormányzati képviselője szerint a tócoskertiek és a tócóvölgyiek régóta várták már ezt a fejlesztést. A jobbra kanyarodósáv 162 méter hosszan valósul meg, ennek során közvilágítás és csapadékvíz-elvezetése, valamint a Kishegyesi út és a Derék utca csomópontjában a jelzőlámpás forgalomirányítás is átépül. A megvalósítása önkormányzati saját forrásból történik, bruttó 120 millió forintos költséggel.

A kanyarodósáv építése befejezésének szerződés szerinti határideje ez év ősze.

 

Együttműködés a klinikai vizsgálatokért

„egy sima, egy fordított”

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek