Debrecen
2023-09-12

3 négyzetméteres rántott hús készül Debrecenben

A panírozott, gyorsfagyasztott ételek és a Ripp-Ropp termékek gyártója, a Marnevall Zrt. szeptember 16-án, élőben elkészíti Magyarország legnagyobb rántott húsát.

A Zamat fesztivál programsorozatán belül megrendezésre kerülő rekordkísérletet a Magyar Rekordok Szövetsége is felügyeli, aki a rekord hitelességét állapítja majd meg.

Az előzetes tervek alapján, egy közel 3 négyzetméteres rántott hús készül majd, ami 150-szer nagyobb, mint egy normál méretű rántott hús. Ehhez a rendkívüli emberi teljesítményhez, több, mint 30 kg hús szükséges és a panírozáshoz is ipari tételben használnak majd fel lisztet, tojást és morzsát, hogy elkészülhessen az ország legnagyobb rántott húsa.

Eme cseppet sem hétköznapi ötlet megvalósításához egyedileg gyártott asztalokra, valamint panírozó, lisztező és tojásozó kádakra is szüksége lesz a Marnevall csapatának. Ekkora méretek mellett maga a sütés is egy külön kihívás, hiszen a húsnak - akár csak az otthoni, vasárnapi húsleves mellé készülő rántott húsnak - itt is el kell merülnie az olajban. Ennek érdekében, a húst összezárható rácsok közé szorítják, amely a sütés végére olyan súlyt fog nyomni, hogy 4 embernek kell majd kiemelnie a forró olajból. Az elkészülési idő egyébként azonos a hagyományos méretű rántott hús sütési idejével, ám ehhez szükség van a kellő hőfokra, mintegy 300 liter olajra és két gyakorlott séfre is, akik elkészítik majd a hagyományos fűszerezésű, gigantikus méretű rántott húst.

A rekord kísérlettel egybekötött rántott hús sütésre a Zamat fesztiválon kerül majd sor, szeptember 16-án, szombaton 13:30-tól. A finom falatokból a Zamat közönsége sem marad ki, hiszen a frissen elkészült, ropogós rántott hús kiosztásra kerül majd a résztvevők között, az ötletgazda, Marnevall Zrt. jóvoltából.

 

Újra teltház lehet a yoUDay-en

“Meghalt a kommunizmus, éljen a Rock n Roll!” - Lukáts Péterrel, a Gorilla együttes frontemberével beszélgettünk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek