Debrecen
2021-10-02

A múmia le akart ülni, de neki már nem jutott hely

Megteltek a férőhelyek a kommunikáció- és médiatudomány szak rendezvényén

„A kommunikáció (nem) játék!” címmel, a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat részeként várták az érdeklődőket a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos oktatói és hallgatói szeptember 24-én, pénteken délután 18 órától. A résztvevők dr. Oláh Szabolcs tanszékvezető, dr. Hlavacska András egyetemi tanársegéd, valamint Énekes András Előd egyetemi tanársegéd előadásain keresztül tapasztalhatták meg, hogy a kommunikáció valóban nem csupán játék.

A tudomány ünnepeként is számontartott Kutatók Éjszakája országos szinten 2021. szeptember 24-én és 25-én zajlott. Az eseménysorozatban résztvevő intézmények célja, hogy megosszák a látogatókkal az innováció örömét, valamint, hogy különleges élményt nyújtsanak számukra. Ebből a célból kifolyólag szerveztek programokat a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szak oktatói is, akiknek munkáját a szak hallgatói segítették. Az esemény helyszíneként a Bölcsészettudományi Kar 1/1-es, valamint 1/2-es termei szolgáltak.

Ugyan a rendezvény elsődleges célközönségeként a középiskolás diákokat említhetjük, szívesen fogadták a másfelől érkező, kíváncsiság hajtotta érdeklődőket is. Az este folyamán így közel 50 vendég látogatott el a szak programjaira, akik így nem csak a kommunikáció tudományához kerültek közelebb, de a szervezők által alkotott közösség kötetlenebb családias légkörébe is betekintést nyerhettek.

Ezt erősítette tovább az is, hogy a hallgatók saját házilag készített kekszeit, süteményeit fogyaszthatták a jelenlévők.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, az előzetes programtól eltérően 18 órától nem csak az 1/2-es teremben kezdődtek el a Hlavacska András által vezényelt „Olasz börtönbeszélő” illetve „A múmia le akar ülni!” című játékok, hanem Oláh Szabolcs „Tervezz vállalkozást!” címet viselő prezentációval egybekötött előadása is kezdetét vette. 19 órától újabb lehetőség nyílt a látogatók előtt, hogy részt vegyenek Hlavacska András kommunikációs játékain. Továbbá, ekkor kezdődött Énekes András Előd fesztiválkommunikációval kapcsolatos, interaktív programpontja is.

Ennek részeként, a rendkívül aktívnak bizonyuló érdeklődők két csoportba rendeződve egy-egy fesztivál koncepcióját is elkezdték kidolgozni. Majd az este zárásaként Oláh Szabolcs 18 órai előadásának ismétlésén vehettek részt azok, akik korábban lemaradtak róla. Akik pedig a 9 órakor végződő rendezvény után még kíváncsiak voltak más szak kínálta lehetőségekre is, bőven válogathattak a bölcsészkar további programjai között.

Az esemény sikerét bizonyítja, hogy szép számban vonzott olyanokat is, akik egyébként más szak hallhatói, vagy ugyan idősebb korosztályt képviselnek, de mégis érdeklődtek a Kutatók Éjszakája nyújtotta nem mindennapi élmények iránt. Oláh Szabolcs, tanszékvezető szerint pedig az utóbbi évek legsikeresebb Kutatók Éjszakája volt az idei, ami a nagy érdeklődés mellett, mint közösségi élményként is kimagasló volt.

 

Szilágyi Zita

 

 

A filmgyártással és a rendezvényekkel foglalkozó cégeket viselte meg a legjobban a válság

Négy DEAC-játékos került be a magyar válogatottba

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek