Egyetem Tér
2023-09-12

Újra teltház lehet a yoUDay-en

Az eddigi legforróbb yoUDay-re készül a Debreceni Egyetem, áll a hatalmas színpad a Nagyerdei Stadionban, folyamatosan próbálnak a fellépők a szerdai tanévnyitó show-ra. A hétfő esti jegyeladási adatok alapján arra lehet számítani, hogy idén is megtelik a stadion a yoUDay estéjén.

Hétfő este a nemzeteik zászlajával bevonuló külföldi hallgatók próbáltak a Nagyerdei Stadionban, a yoUDay-re felépített kétszáz négyzetméteres színpadon. Szeptember 13-án, szerdán Európa egyetlen tanévnyitó stadionshow-ján 119 zászlót visznek majd a fiatalok, a Debreceni Egyetemen tanuló összes nemzet képviselteti magát a közösség és a nemzetköziség jegyében. 

Az idei, a sorban már hetedik yoUDay is teltházas lehet – derült ki az egyetemi vezetők és a show szervezőinek helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

- A legfrissebb, ma esti adatok szerint 19 ezer belépőt már lekötöttek, úgyhogy a tavalyi 20 ezres létszámot idén is minden bizonnyal elérjük – jelentette be Bács Zoltán kancellár.

Jegyet venni a youday.hu-n még tud, aki ezt eddig nem tette meg, az esemény Facebook és Instagram oldalán pedig folyamatosan elérhetők az aktuális, friss információk. 

- Az egyetemen elég odamenni a szünetekben a büfékhez, mindenki erről beszél, erről posztol a közösségi oldalakon. Nem csak azok a hallgatók készülnek, akik Debrecenben tanulnak, hanem Nyíregyházán, Hajdúböszörményben és Szolnokon is nagy az érdeklődés. Számukra külön buszjáratokat szervezünk, hogy el tudjanak jönni szerdán a yoUDay-re és utána biztonságban hazatérjenek – emelte ki Csont István, a Hallgatói Önkormányzat elnöke. 

A gigantikus, látványos műsorban fellép többek között a Valmar, Dzsúdló, valamint Korda György és Balázs Klári, a showműsort követő retró diszkóban pedig Csepregi Éva és Végvári Ádám, Nagy Feró, valamint Zalatnay Cini ad koncertet. De természetesen – ahogy a korábbi években – közreműködnek az egyetem Könnyűzenei Intézetének hallgatói és oktatói, az Abrakazabra zenekar és debreceni tánccsoportok is.

- Négyszáz körül van a fellépőink száma és legalább ennyien dolgoznak a háttérben is. Rettentően összetett gigaprodukció a yoUday, maga a show, amit a vendégek látnak majd, 800 ember hetekig-hónapokig tartó munkája. Ennyi embert, művészt összehangolni a világ egyik legnehezebb munkája, de menni fog, és mivel kellemes időnk lesz, egy igazi nyárbúcsúztató este vár ránk – fogalmazott a színpadi show koordinátora, Végh Veronika.

A szervezők mindenkinek azt ajánlják, a várható nagy forgalom és tömeg miatt érkezzen gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedéssel.

- Ha lehet, legyenek itt kapunyitásra, 18:30-ra. Így mindenki nyugodtan el tudja foglalni a helyét 19 óráig, amikor kezdődik a welcome show az egyetem tehetséges hallgatóival. Egyébként hangolódásként már délután, 14 órakor indul a yoUDay Matiné a Víztorony-kertben, majd a stadionshow után, 23 órától itt tartunk AfterParty-t és a Hallban is várjuk a fiatalokat – sorolta Török Gergő szervező.

A DKV is segíti a yoUDay-re kilátogatók hazajutását, az 1-es villamosok üzemzárásig 10 percenként közlekednek majd, a 22-es és a 24-es autóbuszok vonalán pedig rásegítő járatokat indítanak.

 

 

Sajtóközpont - TH

A SET szakemberei is hozzájárultak az atlétikai vb sikeréhez

3 négyzetméteres rántott hús készül Debrecenben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek