Debrecen
2023-07-13

Ruhaneműket lopott a fiatalkorú egy bevásárlóközpontban

A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a 17 éves lány ellen, aki több ruhaneműt fizetés nélkül akart kivinni egy üzletből.

A vádirat szerint a fiatalkorú 2022. december 22-én a délutáni órákban elment az egyik debreceni bevásárlóközpontba és az egyik ruházati üzletben több női és gyermekruhát szedett össze. Az egyik női pólóról az áruvédelmi eszközt kézzel leszakította, majd az összes terméket a nála lévő bevásárlótáskába tette és fizetés nélkül el akarta hagyni az üzletet. A bejárati ajtónál lévő áruvédelmi kapu azonban működésbe lépett, így a bolt biztonsági őre a vádlottat feltartóztatta és ellenőrzés alá vonta.

Ennek során a fiatalkorúnál megtalálták a több mint 17. 000 forint értékű ruhaneműt, azt tőle visszavették, ezáltal a sértett üzlet kára teljes egészében megtérült. Az áruvédelmi eszköz megrongálásával a vádlott 1. 295 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a fiatalkorút bocsássa próbára és állapítsa meg azt, hogy a próbaidő tartama alatt a törvény kötelező rendelkezése folytán pártfogó felügyelet alatt áll.

Döbbenetes felfedezés

Újabb kiskutyát mentettek és fogadtak örökbe a Közutasok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek