Debrecen
2021-05-26

Letörte a fénysorompó egyik csapórúdját a figyelmetlen vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki személygépkocsival közlekedve egy vasúti átjáróban nem vette észre a leengedett csapórudat és annak nekiütközött.

2021. március 11. napján délelőtt 9 óra 20 perc körüli időben a vádlott az általa jogszerűen használt személygépkocsival egyedül közlekedett Nyíradony belterületén körülbelül 30 km/h sebességgel.

 

A bűncselekmény elkövetésének helyén és időpontjában ideális időjárási és látási viszonyok uralkodtak, derült, napos idő volt, gyér volt a forgalom, az aszfalt pedig száraz.

 

A vádlott haladási irányát tekintve a szemből érkező napsugárzás vakító hatást fejtett ki. A debreceni férfi a közeli vasúti átjáróban elhelyezett, félsorompóval is kiegészített fénysorompó piros jelzését nem vette észre és nem észlelte a leengedett csapórudat sem, ezért nagyfokú figyelmetlensége folytán sebességét nem csökkentve behaladt a vasúti- közúti kereszteződésbe és a személygépkocsi szélvédőjének jobb oldali részével nekiütközött a csapórúdnak, ami ennek következtében letört.

 

A férfi a cselekményt követően a helyszínen maradt és értesítette a hatóságokat. A cselekmény következtében személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, illetve a vasúttársaság által előterjesztett polgári jogi igényt utasítsa egyéb törvényes útra.

Fekete Dávid

A debreceni cég fejlesztése 55 millió forint támogatást kapott

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek