Debrecen
2023-07-11

Debrecen belvárosában több helyszínen is osztanak ivóvizet a hőségriasztás ideje alatt

A hőségriasztásra tekintettel ivóvízosztás lesz Debrecen belvárosának több pontján 2023. július 11-én (kedden) és 2023. július 12-én (szerdán). A mai napon, kedden két, míg – a fokozódó melegre tekintettel – szerdán négy helyszínen várják frissítő ivóvízzel a lakosokat.

Az egyre növekvő hőmérséklet miatt az előző hetekben már a párakapuk is működésbe léptek több helyszínen: a főtéren és annak környékén – a Kossuth téren, a Csonkatemplom mellett, valamint a Dósa nádor téren. 

A város önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan a belváros több pontján tart ivóvízosztást a Debreceni Karitatív Testület közreműködésével. 

Kedden délelőtt 11.00 óra és délután 4.00 óra között:

a Kossuth téren, a szökőkútnál (Piac utca 16.),

– a Kossuth téren, a Szabó Lőrinc-szobornál, 

szerdán ugyancsak délelőtt 11.00 óra és délután 4.00 óra között:

a Kossuth téren, a szökőkútnál (Piac utca 16.),

– a Kossuth téren, a Szabó Lőrinc-szobornál,

– a Csapó utca és a Dósa nádor tér kereszteződésében,

– a Fórum Debrecen bevásárlóközpont (Csapó utca 30.) és a DSZC Vegyipari Technikuma közötti területen 

biztosítanak ivóvizet az arra járóknak.

 

Fontos, hogy senki ne induljon el folyadék nélkül otthonról! Ne csak a gyerekekről és az idősekről, hanem a házi kedvencekről is gondoskodjunk, ezért a kutyáknak, macskáknak is biztosítsunk megfelelő mennyiségű és hűsítő ivóvizet.

A kánikulára való tekintettel a debreceni polgármesteri hivatal zöldterületi osztálya fokozott odafigyeléssel – hajnalban, vagy késő este – végezteti a közterületi növények öntözését. Emellett kiemelt figyelmet fordít az automata öntözőrendszerek megfelelő működtetésére is.

Debrecen gondoskodó város, s az önkormányzat a lakosok hőérzetének komfortosabbá tétele érdekében szervezte meg az ivóvízosztást és helyezett ki párakapukat.

Orosz védő a DEAC-ban

Terelőútvonalon közlekedik több autóbusz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek