Sport
2023-07-11

Orosz védő a DEAC-ban

Újonnan igazolt hátvédünk, Kamil Mingazov némileg rendhagyó módon érkezett Debrecenbe, hiszen a frissen szerződtetett légiósaink közül ő az egyetlen, aki egy évnél régebben van az Erste Ligában.

Mingazov 1996-ban az orosz nagyvárosban, Kazanyban született, utánpótlás éveit is itt kezdte az Irbis csapatában, majd 2012-ben csatlakozott a klub MHL B-csoportjához. Három év után váltott, a Csajka Nyizsnyij Novgorod gárdájához igazolt, amelynek mezében 11 pontot gyűjtött. A 2015-16-os szezonban 14 pontot termelt, de akkor már a Tyumenski Legion kötelékében, csapatkapitányként. Később két idényt eltöltött Kurganban, majd 2018-tól 2021-ig a fehérorosz másodosztályban hokizott az Orsa, valamint a Brest együttesében, szerzett pontjainak száma összesen 54-re rúgott. Ezután hazatért, az orosz harmadosztályban játszott nyolc meccset a Dinamo-Altaj Barnaulban, majd a 2021-22-es szezonban a Fehérvári Titánok hátvédje lett, az első szezonban 10, legutóbb 19 pontot termelt.

Korábbi edzői szerint Mingazov sokoldalú játékos, aki mind védekezésben, mind támadásban képes hasznossá tenni magát. Sokat megy előre, szívesen támadja az ellenfél kapuját és otthonosan mozog a fizikai hoki világában is. Bízunk abban, hogy a fenti erényeit csillogtatva nagy hasznára válik a mieinknek is.


Névjegy

Kamil Mingazov

Született: Kazany (Oroszország), 1996. szeptember18.

Pozíció: hátvéd

Testmagasság: 178 cm

Testsúly:79 kg

Ütőfogás: jobbos

 

=MK=

Android zenekar

A rádiók tojnak rá, mire kíváncsiak a hallgatók - streaming és rádiós top 20

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek