Debrecen
2020-05-28

Izolációs konténereket alakítottak ki a hajléktalanoknak

Négy férőhelyes izolációs konténert alakított ki a debreceni önkormányzat a Dobozi utcai éjjeli menedékhelyen, mely a koronavírus járvány után nem csak járványügyi izolációs célokat fog szolgálni.

Az önkormányzat nagy odafigyelést fordít a hajléktalanok ellátására is, az idős ellátás mellett a koronavírus járvány megfékezése érdekében. Az átmeneti szállásokon felvételi- és kijárási tilalom van érvényben, beléptetési protokollt vezettek be, valamint folyamatosan ózongenerátoros fertőtlenítést végeznek. 

 Eddig a járványveszély  első szakaszában nem volt koronavírusos beteg a hajléktalanszállókon és kötelességünk, hogy ezt az állapotot meg tudjuk őrizni a következő időszakban is. A szükséges intézkedéseket megtették munkatársaink az elmúlt időszakban és az önkormányzat támogatásával egy új elemmel bővül a védekezés folyamata: mától egy hőszigetelt, fertőtleníthető izolációs konténer áll rendelkezésre a hajléktalanok számára.- mondta Papp László polgármester. 

A Dobozi utcai éjjeli menedékhelyen egy olyan izolációs konténert alakítottak ki ahol el lehet különíteni a fertőzés-gyanús ellátottakat. A konténer áramellátása lehetővé teszi a világítást és a helyiség fűtését egyaránt, mely a járvány után extra férőhelyeket biztosít az ellátásra szorultak számára.  A Dobozi utcai intézményben 24 órás egészségügyi ellátás működik, ahol azokról gondoskodnak, akiknek állapota folyamatosan orvosi felügyeletet igényel. 

Debrecenben 340 férőhelyet biztosít az önkormányzat a város több pontján a hajléktalanok számára, amelyben eddig nem volt példa koronavírusos megbetegedésre, azonban ha bármi történne, a város és az üzemeltető ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. készen áll arra, hogy a tömeges megbetegedés elejét vegyék. 

Emellett a Debreceni Karitatív Testület folyamatosan támogatást nyújt a hajléktalanoknak.  A vírushelyzetben tejtermékekkel, ruhafelajánlásokkal és tartós élelmiszercsomagokkal látják el az otthontalanokat.

Beengedik a szurkolókat a hétvégi bajnokikra

Ideiglenesen kertmozi lesz az Apollóból

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek