Debrecen
2023-05-18

Bringás reggeli a Kerékpárosbarát Munkahelyen

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. is elindult a 2022. évi Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázaton, melyen elnyerte a Haladó Kerékpárosbarát Munkahely 2022 címet. Az elismerést egy Bringás reggelivel ünnepelte meg a Társaság, melyet a kerékpárral munkába érkező munkatársaknak tartott 2023. május 17-én, a salétrom utcai telephelyen.

Az eseményt a Magyar Kerékpárosklubbal és az EDC Debrecennel együttműködésben szervezte a DKV Zrt., a „Bringázz a munkába!” elnevezésű, 2023-as országos kampány
keretében.

A bringás kollégákat még a rossz idő sem tartotta távol, akiket jutalmul finom péksütemény és zsíroskenyér várt, hogy a lendületük egész délelőtt kitartson. Az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Közlekedéstudományi Intézet által odaítélt elismerő oklevelet Tóth Szabolcs, a Társaság vezérigazgatója adta át a jó hangulatú eseményen, a DKV Zrt. dolgozóinak.

Haladó Kerékpárosbarát Munkahely 2022

Az elismerés elnyerését több tényezőnek köszönhette a Társaság. A vállalat salétrom utcai telephelye fedett, őrzött kerékpártolóval rendelkezik, ami minden dolgozó számára elérhető. A kerékpárok javításában munkatársi segítség is igénybe vehető a biciklivel munkába járó kollégáknak. A vállalat komplex kerékpárjavító készletet tart az ilyen helyzetekre. A dolgozók számára öltöző és öltözőszekrény is rendelkezésre áll a telephelyen.

Fontos szempont volt a cím odaítélésénél, hogy a Társaság a kerékpáros szemléletformálásban is szerepet vállal. Az Európai Mobilitási Hét keretében Debrecenben megrendezett Autómentes Napon minden évben kerékpáros cégek és szervezetek települnek ki a rendezvényt szervező DKV meghívására. Természetesen a vezetők kerékpáros példamutatása is lényeges volt az elbírálás során.

Az eddig elért kerékpárosbarát eredményekkel- és fejlesztésekkel a DKV Zrt. célja a fenntartható közlekedés- és életmód előmozdítása a munkavállalók és a debreceni lakosok körében. Az erkölcsi cím viselésére a Társaság egy évig jogosult.

Újraértelmezett irodalmi klasszikusok

Ikonjaitól búcsúzik a DEAC a szezon utolsó hazai bajnokiján

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek