Debrecen
2022-06-15

Zöld telefonszám indult a zöld ügyekért

Telefonos ügyfélszolgálatot indít Debrecen Önkormányzata, ami a lakosok ügyintézését segíti a város zöldterületeivel kapcsolatos témáiban. A telefonszám elindításával a város célja az, hogy mindenki ingyenesen bejelenthesse a zöldterülettel kapcsolatos észrevételeit.

Debrecen város közgyűlése még 2020-ban új városüzemeltetési koncepciót fogadott el, melynek több elemét már megvalósították, további terveik is vannak, most viszont egy újabb állomáshoz érkeztek a zöld telefonos ügyfélszolgálat elindításával.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere beszámolt azokról a tevékenységekről melyeket korábban hajtottak végre, ilyen intézkedések a parlagfűkommandó, az elektromos eszközök bevezetése a fűnyíráshoz és lombfúváshoz. Az első elektromos virágkocsit is elindították a 2021-es Virágkarneválon, elektromos hulladékszállítót is bevezettek, hamarosan pedig forgalomba áll a 12 darab elektromos autóbusz is.

A mostani intézkedéssel az a céljuk, hogy a lakosságot minél jobban bevonják a város zöld területeinek rendben tartásába. Az ingyenesen hívható telefonszámon bejelenthetik a faültetéssel, gallyazással, illegális hulladék észlelésével, használt sütőolajjal vagy a viharkárokkal kapcsolatos észrevételeiket. A telefonos ügyfélszolgálat a munkanapokon 8 órától 16 óráig hívható, ahol az ügyfélszolgálat munkatársai rögzítik a bejelentést és továbbítják a hivatal munkatársai részére, mondta el Balázs Ákos.

Szekeres Antal, Debrecen város jegyzője hozzátette, hogy a Polgármesteri Hivatal minőségpolitikája két szilárd pillérre épül, az egyik a hatékonyság melybe beletartozik a papírmentes közigazgatás megvalósítása felé vezető út, a másik pedig az ügyfélbarát közigazgatás. A telefonos ügyfélszolgálat bevezetése jelentős mérföldkő a hivatal működésének szempontjából, a rendszert hónapokon keresztül tesztelték, és igyekeztek úgy kialakítani, hogy az ügyfelek elvárásainak és a jogszabályoknak is megfeleljen.

A jegyző kiemelte, hogy ez csak az első lépés volt, és már gondolkoznak azon, hogy a zöld területi ügyintézéseken túl hogyan lehet kiterjeszteni egyéb településüzemeltetési feladatok ellátására, és melyek azok a területek ahol szintén működtethető lenne egy ilyen ügyfélszolgálat.

A zöld ügyekkel kapcsolatos telefonos ügyfélszolgálat ezen a számon keresztül hívható: 80/804-999

kép: Balázs Ákos hivatalos Facebook oldala

Sándor Tamás: Több szép pillanatot átélhettünk

Újabb mérföldkő a Debreceni Brassai Technikumban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek