Debrecen
2021-04-28

Aszfaltozás miatt zárnak le sávokat a Pesti utcán

A következő egy hétben a szélső forgalmi sávokat javítják a Kishegyesi út és a Mester utca között.

Aszfaltozási munkálatok miatt kell sávlezárásokra számítani Debrecenben a Pesti utcán. A Kishegyesi út és a Mester utca közötti szakaszon a következő egy hétben összesen 900 méter hosszan végzik a két külső sáv aszfaltozását. 

A munkálatokkal kapcsolatban Papp Csaba önkormányzati képviselő a helyszínen elmondta, hogy a Pesti utca 20 éve még a város egyik legújabb utcája most pedig a város 70 millió forintot költ a felújítási munkálatokra az utca első szakaszán. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy a két szélső sáv azért fontos, mert azon járnak a kamionok és azok vannak legközelebb a lakóépületekhez. A következő szakaszban a beső sávok aszafaltozását végzik el. Papp Csaba hozzátette, hogy a májusban folytatódó nyugati kiskörút építése reményeik szerint tehermentesíteni fogja a Pesti utcát. 

A munkálatok miatt a DKV Zrt. jelezte hogy az érintett szakaszon közlekedő autóbuszjáratok menetrendjében késésekre lehet számítani. A közlekedési vállalat jelezte továbbá, hogy a Pesti utca aszfalt rekonstrukciós munkái miatt jelentős torlódás alakult ki a Kishegyesi út – Pesti utca kereszteződésben, a balra kanyarodó sávban. 

A menetidő és így a késés csökkentése érdekében az Auguszta irányába közlekedő 12-es és az Egyetem irányába közlekedő 22-es autóbuszok a Segner térre kanyarodva, majd a Nyugati utca – Pesti útvonalon közlekednek. A kisebb útvonal változás miatt megállóhely nem marad ki, ezért az autóbuszok a Segner téren nem állnak meg.

Előtérben a biológiai sokféleség

Újraindulnak az onkológiai szűrővizsgálatok Magyarországon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek