Debrecen
2023-05-04

Villanyoszlop állította meg az ittas vezetőt

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan elvitt, majd összetört egy autót.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 17-én 23 óra körül ittas állapotban tartózkodott Bocsaikertben, ahol észrevette az egyik ház előtt parkoló, nyitott állapotban lévő autót.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető beült a járműbe, amit a benne hagyott kulccsal beindított, majd elindult. Az autóval előbb Hajdúhadházra, onnan Debrecenbe, majd ismét Hajdúhadházra közlekedett. Amikor visszafelé tartott, nekiütközött egy villanyoszlopnak, ami miatt a jármű összetört és abban 850.000 forint kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök a vádlottat elfogták és vérvétel céljából az orvosi ügyeletre vitték. A nyomozás során megállapították, hogy a férfi erősen ittas állapotban vezette a járművet.

A Debreceni Járási Ügyészség az elkövetőt jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Verskert

Felújítási munkálatok az M3-as és az M35-ös autópályán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek