Debrecen
2023-05-03

Kiváló diákjait és oktatóit díjazta a Debreceni Szakképzési Centrum

Díjátadó ünnepségen jutalmazta május 2-án, kedden a 2022/2023-as tanévben megrendezett országos szakmai, tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedő helyezést elért tanulókat és felkészítő tanáraikat a Debreceni Szakképzési Centrum. A Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum aulájában tartott eseményen a szakképzési centrum 100 diákja és 57 oktatója vehetett át elismerést.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere az ünnepségen köszöntő beszédében elmondta: amikor a város új stratégiáján, a Debrecen 2030 programon dolgoztak, ennek középpontjában az állt, hogy minél több tehetséget tudjon megszólítani a város és számukra helyben, egy teljes életutat, karrierpályát tudjon nyújtani. Az alpolgármester emlékeztetett: hónapról hónapra újabb és újabb munkahelyeket jelentenek be, ezért nagyon fontos, hogy a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő tudással, képzettséggel rendelkezzenek a tanulók. Kiemelte: a mai esemény a bizonyíték arra, hogy  a Debreceni Szakképzési Centrumban nemcsak mennyiségi, hanem minőségi oktatás zajlik, hiszen az elmúlt időszakban olyan – országosan is – kiváló eredményeket értek el a tanulók, amely a szakképzés elismertségét is növeli. Az alpolgármester összegzésként elmondta: a DSZC 5 tanulója vett részt az idei Szakma Sztár Fesztiválon, továbbá 12 tanuló 8 szakmában országos döntőben szerepelt, emellett pedig többen is rendkívüli eredményt értek el szakmájukban és a közismereti tárgyak vonatkozásában.

Szilágyi Sándor, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: mindig nagy megtiszteltetés olyan emberek társaságában lenni, akik többet tesznek az átlagnál. A főigazgató elismerését fejezte ki a díjátadón részt vevő tanulóknak és köszönetet mondott azoknak az oktatóknak, akik felkészítették a diákokat a különböző versenyekre. Szilágyi Sándor kiemelte: a szakképzésben nagyon sok olyan tehetséges diák van, akik a jövőt formálják, alakítják.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: évről évre azt tapasztalják, hogy egyre több tehetséges, lelkes tanuló mosolyog vissza rájuk a már hagyománnyá vált díjátadó ünnepségen. A kancellár az oktatókhoz fordulva arról beszélt, hogy ők azok, akik szárnyakat adnak a tanulóknak, majd hangsúlyozta: tehetséget fölismerni és azt gondozni életre szóló lehetőség, élmény, feladat és egyben felelősség is. Tirpák Zsolt emlékeztetett arra is, hogy a fiatalok a „lehetőségek városában” tanulnak szakmát, ahol napról napra újabb munkahelyek jönnek létre. Azt kérte a fiataloktól, hogy éljenek az előttük álló lehetőségekkel.

A díjátadó ünnepségen a Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 3 tanulója és 1 oktatója, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum 5 tanulója és 5 oktatója, a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum 3 tanulója és 2 oktatója, a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum 7 tanulója és 5 oktatója, a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola 2 tanulója és 3 oktatója, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum 3 tanulója és 2 oktatója, a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola 9 tanulója és 9 oktatója, a Debreceni SZC Kreatív Technikum 4 tanulója és 4 oktatója, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum 27 tanulója és 13 oktatója, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum 11 tanulója és 4 oktatója, továbbá a Debreceni SZC Vegyipari Technikum 26 tanulója és 9 oktatója vehetett át elismerő okleveleket.

Éremeső a Diákolimpián

A Vojtina Bábszínház és a DKV közös eseménye

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek