Debrecen
2021-06-28

Újabb vállalkozás vehette át a „Fenntartható Debrecen” címet

„Fenntartható Debrecen” címet kapott a debreceni öko baba-mama bolt, a Mamamibolt, 2021. június 28-án.

A pályázat célja – a Debrecen 2030 város- és gazdaságfejlesztési program céljaival is összhangban – a város természetes környezetének megóvása, a környezettudatos szemlélet kialakítása. A „Fenntartható Debrecen” cím minden pályázójának vállalnia kell, hogy mellőzi az egyszer használatos műanyagtermékek (például: szívószálak, evőeszközök, tányérok, poharak) használatát, továbbá a környezet megóvása érdekében tehető intézkedések közül legalább további két kategóriában vállalást tesz.

A 15 éve működő Mamamibolt többek közt vállalta: a szelektív hulladékgyűjtés megvalósítását, az érkező csomagok dobozainak, töltőanyagainak újrafelhasználását csomagküldői szolgálatukban, továbbá együttműködést más debreceni cégekkel csomagolódobozok újrafelhasználása tekintetében.

Balázs Ákos környezetvédelemi feladatokért is felelős alpolgármester az átadón elmondta: az önkormányzat a Debrecen 2030 város- és gazdaságfejlesztési stratégia céljait fenntartható és zöld módon kívánja megvalósítani. Ebben azonban partnerekre van szüksége: a debreceniekre, s azokra a vállalkozásokra, kkv-kra melyek a városban tevékenykednek. Hozzátette: hosszú út a környezetvédelmet és a fentarthatóságot szolgálni, mindenkit, aki ebben partner az önkormányzat szeretné elismerni, ezért hozták létre a „Fenntartható Debrecen” címet.

Csak Debrecenben évente 37 millió pelenka kerül a szeméttelepre.

Szívügyünk a mosható pelenkák és az egyéb környezetbarát termékeknek a terjesztése. Mi magunk is így dolgozunk. Webshopként a dobozainkat a környező vállalkozásoktól hozzuk és abban küldjük el a termékeket – hangsúlyozta Tatár Marianna, a Mamamibolt tulajdonosa.

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte: a jövőre kell gondolni. Azzal, hogy a szülők nem eldobható pelenkát használnak, azzal nem önmaguknak tesznek elsődlegesen jót, hanem az ő gyerekeiknek és az unokáiknak.

A „Fenntartható Debrecen” címet eddig az Eurings Zrt, az NI Hungary Kft., a Green Drops Farm Kft. valamint az ITK Holding Zrt. két leányvállalata, az Inter Tan-Ker Zrt. és az Inter Traction Electrics Kft. vehette át.

 

Szijjártó Péter: Magyarország vakcinát ad Bosznia-Hercegovinának és Montenegrónak

Sándor Flórián is hosszabbított

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek