Debrecen
2023-11-02

Fókuszban a régió gyártó kis- és középvállalkozásai

Debrecen Megyei Jogú Város vezetése, valamint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ számára kiemelt cél és egyben fontos feladat, hogy támogassa és elősegítse a városban működő vállalkozások közötti piaci kapcsolatok, együttműködések erősítését, annak érdekében, hogy minél több helyi kis- és középvállalkozás tudjon sikeresen becsatlakozni a vállalatok termelési és szolgáltatási értékláncába.

A fenti célok elérése érdekében „Beszállítói Fórum – Fókuszban a régió gyártó kis- és középvállalkozásai” címmel beszállítói fórum kerül megrendezésre 2023. november 16-án Debrecen Megyei Jogú Város, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ és az ADMA TranS4MErs program közös szervezésében.

Az esemény időpontja: 2023. november 16. (csütörtök) 09:00 – 15:00 óra

Az esemény helyszíne: Hotel Lycium – Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

Az esemény során szeretnénk megismertetni az itt működő, potenciális beszállítóknak tekinthető KKV-k vezetőit a beszállítóvá válásban rejlő lehetőségekkel, illetve a beszállítóvá válás folyamatának egyes aspektusaival, kihívásaival, kiemelten a vállalati digitalizáció, mint kulcsterület vonatkozásában.

A délelőtti szakmai előadásokat, illetve pódiumbeszélgetést követően a rendezvény második felében rapid B2B (business to business) bemutatkozó beszélgetésekkel támogatjuk a helyi és környékbeli vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok, beszállítói együttműködések kialakítását, elmélyítését. Tíz helyi nagyvállalat jelenlévő beszerzési vezetőihez, operatív vezetőihez foglalhatnak majd időpontot a meghívott, regisztrált kis- és középvállalkozások képviselői, és 10 perces időkeretben röviden bemutathatják vállalkozásukat, termékeiket, szolgáltatásaikat a potenciális megrendelők részére. A nagyvállalatok közül többek között képviselteti magát a Schaeffler, BMW, TEVA, EcoPro és a Semcorp.

A globális értékláncokba történő becsatlakozás, a beszállítóvá válás, vagy önmagában a versenyképes és hatékony jelenkori termelés egyik alapvető feltétele a vállalati digitalizáció. A KKV-k digitális átállását támogató ADMA TranS4MErs programnak köszönhetően a fórumon a terület szakértői segítik az érdeklődő KKV-k képviselőit az ADMA Scan elvégzésében, amellyel meghatározhatják vállalkozásuk „digitális érettségét”. Emellett az érdeklődő vállalkozások megismerkedhetnek az EDC Debrecen beszállítói programjával, az együttműködés feltételeivel és az abban rejlő lehetőségekkel.

A fórum célja, hogy platformot teremtsen a Debrecenben működő vállalkozások közötti üzleti kapcsolatok további fejlődéséhez, segítse a kapcsolatteremtést és kapcsolatépítést. Cél továbbá, hogy rávilágítson azokra a piaci lehetőségekre, amelyek a város elmúlt években tapasztalható és a közeljövőben még inkább érezhetővé váló, kiemelkedő gazdasági élénkülésében kínálkoznak a helyi vállalkozások számára.

Az első győzelmünk megszerzése a cél

Matematikai módszer segít a döntéshozásban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek