Debrecen
2023-02-18

Debrecen segít a panelházakban élőknek!

A Zöld Város program keretében számos jó minőségű zöldterület lett kialakítva az önkormányzat által, melyek évente 400 tonna szén-dioxidot kötnek meg. A zöldterületeknek hatalmas szerepe van a városunkban, hiszen ezen területek segítik elő a szennyező anyagok tisztulását.

A felújított területek számos szabadidős találkozási pontokat jelentenek, amelynek köszönhetően egy sokkal szebb, otthonosabb és egészségesebb környezetben élhetjük mindennapjainkat.

A lakókörnyezet megújítása után Debrecen vezetése a panelházak felújítását is támogatni kívánja, ezért újraindítja 500 millió forintból a panelprogramot.

A panelprogram újraindítása egy fontos lépcsőfok a panelházak energetikai korszerűsítésére, így a panelházak lakóközösségei már az idei évben pályázhatnak külső szigetelésre, nyílászárók cseréjére, vagy liftek felújítására. 

Az ilyen jellegű felújítások révén egy átlagos 87 lakásos 10 emeletes ház évente akár 94 tonnával csökkenthető a széndioxid-kibocsátást, és 435 megawattórával az energiafelhasználást.

Forrás: futureofdebrecen.hu

Rangadóval kezdi az évet a kis Loki

Tervezik a közvilágítás fejlesztését Debrecenben!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek