Debrecen
2022-02-23

A Regőczi Alapítványt támogatja a Campus Fesztivál

A Campus Fesztivál 6,5 millió forintot adományozott a Regőczi István Alapítvány számára.

Ebben az évben úgy döntött a Campus Fesztivál, hogy a Regőczi Alapítványt támogatja és 6,5 millió forinttal támogatta a koronavírus járvány miatt árván maradt gyerekeket.

Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál fesztiváligazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte:

,,Eléggé megviselt minket is a pandémia, de amikor azon gondolkoztunk, hogy melyik szervezet lenne az, akinek a legnyagobb segítséget nyújthatnánk 2021-ben, akkor egy kicsikét magunkba fordultunk. A mi gondunk semmi ahhoz képest, ami egy olyan családban történik meg, ahol egy világjárvány következtében valaki elveszti a családtagját. Így aztán úgy éreztük, hogy a covid árvák alapítványa az a nagyon transzparens és megbízható alapítvány, akiknek a támogatást ebben az évben érdemes felajánlani."

Az adományozás mindig is fontos szerepet töltött be a Campus Fesztivál életében, ezért is döntötttek úgy, hogy minden évben kiválasztanak egy alapítványt, vagy szervezetet, akiknek segíteni tudnak. Támogatták már a Debreceni Nyugdíjas Otthon lakói vásároltak különböző eszközöket, sőt felejthetetlen élményeket is ajándékoztak árva gyermekeknek, a Debreceni Vidámparkban tett látogatással.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere elmondta:

,, A Regőczi Alapítvány azért is érdekes, mert a gyermekeknek a támogatását hósszú távon, azaz 18 éves koráig vállalják. Ami az országban egyedülálló és ez egy nagyon nemes cselekedet. Amikor létrejött az alapítvány, úgy gondoltuk, hogy rögtön támogatnunk kell őket a várossal és a Karitatív Testülettel is. 

A Regőczi Alapítványt nem csak pénzügyileg támogatta az önkormányzat, hanem a Karitatív Testület az ő jelzésükre kapott támogatást a nehéz helyzetbe került család. A jelzőrendszeren keresztül azonnal tudnak segíteni, ott ahol szükség van rá.

Az alapítvány korunk egyik legérzékenyebb problémájával foglalkozik. Legfontosabb feladatként a koronavírus járvány miatt árván maradó gyerekek segítését tűzte ki.

,, Az alapítvány ötlete tavaly március táján született meg a fejünkben. Amikor már minden naposak voltak azok a hírek, hogy fiatal 30-as 40-es szülők estek a covid áldozatául. Amikor utána néztünk, akkor kiderült, hogy az árvák száma 500 körül volt. Úgy éreztük, hogy ez egy olyan nagy szám, hogy nem lehet a meglévő karitatív szervezetek, alapítványok feladatára hagyni ezt a réteget, hanem megérdemelnek egy önálló alapítványt, amely kimondottan csak velük törődik.” – emelte ki az eseményen  Dr. Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Prof. Dr. Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta elmondta:

,,Szeretném elmondani, hogy én hihetetlenül megtisztelőnek tartom, hogy ennek az alapítvány munkájában részt vehetek. Sok alapítványt ismerünk, de ilyen volumenű vállalást aligha találunk hasonlót, hogy hosszútávra, egészen addig ameddig valaki felcseperedik és belenő tulajdonképpen a társadalomi munkamegosztásba, végig támogatást élveznek. Mert azt hiszem mondhatjuk, hogy a lelkünkben a leges legnagyobb veszteség maga az élet elvesztése.”

A Campus Fesztivál szervezői ebben az évben is folytatják a karitatív tevékenységet. Szeretnék ha minél nagyobb összeget tudnának jótékony célra fordítani.

 

Fedezd fel Debrecen utcáit!

Érettségi felkészítő és szakkörök az Informatikai Karon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek