Debrecen
2021-11-30

Daliás csődör érkezett a Debreceni Állatkert shetlandi pónikancáihoz

A Debreceni Állatkert és Vidámpark shetlandi pónikancáinak nagy örömére október 29-én egy stramm csődör érkezett hozzájuk a Kassai Állatkertből. Az Artúr névre hallgató, 2019-es születésű jövevény az érkezését követő karanténidőszak leteltével csatlakozott társaihoz a Vidámpark területén található karámban, ahol már a látogatók is megtekinthetik. Mivel kiváló pedigrével rendelkezik, reményei szerint az intézmény sikeres szaporulatról is hírt adhat majd a jövőben.

A cívisvárosi intézmény alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított fajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak. E köves, sziklás, zord éghajlatú Shetland-szigetekről származó pónit eredetileg főként hátas és málhahordó állatként hasznosították. Betegségekkel szemben különösen ellenálló, gyorsan regenerálódó és hosszú élettartamú faj, így akár 30-35 évig is élhet. Ismertetőjegyei közé tartozik kitartása, robusztus testfelépítése. Feje kicsi és arányos, füle apró, szeme pedig nagy, intelligenciát és élénk temperamentumot sugárzó. A legmegfelelőbb első ló; méretéből és jóindulatú természetéből adódóan a gyermekek igazi játszótársává válhat.

A Debreceni Állatkert és Vidámpark hagyományához híven a jövő évi szezonban is pónilovaglási lehetőséggel kedveskedik majd legkisebb látogatóinak.

 

TDK: ifjú kutatók tanácskoztak a TTK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek