Debrecen
2022-11-16

Ismét bemutatóra készül a Vojtina Bábszínház

November 20-án, vasárnap 10.00 órakor mutatják be A halász meg a nagyravágyó felesége című előadásukat a Kossuth utca 1. szám alatt található épület Szabó Magda Pódiumtermében.

A produkció alkotói a Tisza világába helyezték a halászról és annak kapzsi feleségéről szóló népmesét, melynek látványvilága nagyon izgalmas, és garantáltan lebilincseli majd az érdeklődőket.

Az előadás próbafolyamata nagy kihívást rejtett magában, ugyanis a munkafolyamatokkal párhuzamban kellett a Kossuth utcai épületbe költöztetni a produkciót.
Ennek eredményeképpen ezzel a bemutatóval fogják felavatni az új játszóhelyüket.

Aki a játszószínházukba látogat el ezen a vasárnapon, szintén újdonsült előadást láthat, hiszen az előző héten bemutatott Állatbarátságok című kamarajátékot tekintheti meg. Ennek az előadásnak az érdekessége, hogy népmeséink állatfiguráiból, az ő történeteikből áll össze a produkció szövegvilága, de olyan szabadságot enged meg a kisgyermekeknek, melynek megélésére egy hagyományos szerkezetű mesében nincs mindig lehetőség. Az előadás lazasága, kötetlensége, játékossága a képek, a hangok és a mozgáselemek izgalmas együttesével alakul ki.

kép: Vojtina Bábszínház hivatalos oldala

 

A halász meg a nagyravágyó felesége leírás:

Te mit kívánnál, ha lenne három kívánságod?

Halász Péter és a felesége egy Tisza menti kis faluban tengetik a mindennapjaikat egy szem fiuk társaságában. Halász Péter halászatból tartja el a családját, de a fogás napról napra szerényebb – Halászék adóssága viszont egyre nagyobb. Egy nap Halász Péter egy partra vetődött halacskát talál a folyóparton. Megsajnálja és visszadobja őt a vízbe. A habokból kisvártatva a Halkirály emelkedik ki, és jótettéért megjutalmazza Pétert három kívánsággal. A halász családja anyagi biztonságát kéri a Halkirálytól, de amikor Péter felesége megneszeli, hogy maradt még kettő kívánságuk, ennél jóval többet akar…

A halász meg a felesége izgalmas történet az emberi mohóságról és telhetetlenségről. Széles körben ismert és közkedvelt mese, többek között olyan neves írók dolgozták fel korábban, mint a Grimm testvérek vagy Alekszandr Szergejevics Puskin.

A Vojtina Bábszínház előadása magyarországi környezetbe helyezi a történetet, felhívva a figyelmet a magyarországi folyóvizek pusztulására.

 

Az előadást 4 éves kortól ajánlják!

Szakmai nap a fordító- és tolmácsképzésről

III. Járműipari Nyílt Nap

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek