Debrecen
2023-11-11

Dombi 50

Ma ünnepli születésnapját a DVSC ikonja !

Hadházi László humorista

A Dumaszínház megalakulásakor szükség volt új munkatársak felvételére. Az egyik lány az interjú során, arra a kérdésre, hogy ismer-e humoristákat, azt felelte, Dombi Tibi. Litkai kolléga úgy nevetett, hogy azonnal felvette, mert azt gondolta, jól jön egy ilyen vicces kolléga, de nem.

Szebeni István televíziós

Pont, épp a minap beszèltem Lisztes Krisztiánnal,az idősebbel, szóba jött a Magyar Kupa. Elmondta, h milyen élmény volt a Loki ellen játszani, és Tibivel az olimpiai válogatottban is. Rettegték ellenfélként, mert jött, mint a higany. Én több, mint 20 éve kerültem el Debrecenből, és bárhol, bárkivel beszélek fociról, azonnal azt mondják, mindenki: Dombi Tibi. Emlékszem, amikor két meccs erejéig ő vezette a Loki, és itthon levertük a Vidit. Szinte neki szurkoltunk, hogy sikerüljön a győzelem. Mit jelent az, hogy Dombi Tibi? Azt, hogy Bombázó, bombázó!

Weisz György újságíró

Hatvan éve járok Loki meccsekre. Ezalatt a hat évtized alatt nagyon sok kedvenc játékosom volt, van és biztosan lesz is.Nem szeretnék felsorolást tartani, mert félő, hogy valaki kimarad. Az nagyon jó érzés, hogy a régiek közül sokan élnek, tartom velük a kapcsolatot. De mindenki közül az első, a legjobb, a legvagányabb, a leg, leg leg, Tibi. Nem tudom mikor láttam először a pályán, de a sárréti gyerek azonnal megragadt bennem. Szerénysége, mentalitása, a focihoz való viszonya példa értékű. Imádtam a stílusát, a csibészségét. A minap beszélgettem egy hajdani, NB I-es játékvezetővel. Szóba került a Kicsi. Kérdeztem, minden esése a tizenhatoson belül büntetőt ért? Azt válaszolta a spori, Dombit nem tudták tartani a védők. Nem játszott rá. Vagy csak néha. De ha akkor lett volna VAR - tette hozzá - azonnal két tizenegyest ítéltek volna a javára, annyira profi volt.

Tibi! Csak közhelyeket tudok írni, és mondani, kívánok Neked még ötvenet, Abraham Lincoln soraival: "A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben".

 

DrBács Zoltánkancellár

Dombi Tibi a huszonéves koromban indult (1992-) Loki korszak meghatározó fiatal tehetsége, aki mára a Loki egyik legendája és arca lett. Joggal. Vele együtt éltük meg a felívelés és a csúcs korszakát, igazi hajdúsági szívű, szerény, az emberek közül való hétköznapi hős, ezért is róla neveztük el magunknak már az Oláh Gábor utcai pályán a “Dombi Tibi C-szektort.” Öröm ma is tartani a kapcsolatot, összefutni, vagy csak úgy messziről integetni egymásnak. Boldog születésnapot Dombi Tibi!

 

Miklósvölgyi Péter Debreceni Campus N. K. Kft.

Dombi Tibi? Nekem ő a DVSC lelke, talán Herceg Andrást vagy Sándor Tamást lehet vele egy lapon említeni. Soha nem adta fel, csupa szív játékos, aki máig nagyon jó arc. Felejthetetlen pillanatokat okozott a szurkolóknak a Loki aranykorában, olyan játékos volt, aki folyamatosan veszélyt jelentett az ellenfélre, és olyan érzésem volt, hogy kb akkor “csinált” tizit, amikor éppen kedve szottyant…

Varga Attila Sixx

1992 lehetett, amikor Kicsit először láttam játszani még az NB2-ben. Kábé azt érezhettem a lelátón, amit az ellenfél védői, mínusz az idegeskedés: hú de gyors, bazmeg. Hihetetlen sprinteket vágott le, és míg a szeme sarkából látta az oldalvonalat, nem is volt baj. Elszaladt, betette, valaki berúgta, örülünk vagy elszaladt, rávezette a kapusra, felrúgták/elesett, tizi, örülünk. Irgalmatlan sokat üvöltöttem érte/miatta/rá, imádtam azt az őszinte örömét, amit a játék okozott neki, és tiszteltem a hűségét, ami mindig visszahozta Debrecenbe. És persze ott a zene is, metálos, egyem a szívét, a tankcsapdás Fejestől tanultakat a legendás Wyrfarkas zenekar dobosaként kamatoztatta. Soha nem felejtem el a Tankcsapda első főnixes buliját, amikor előzenekar voltak, és úgy be volt szarva a buli előtt, mint még soha. Ott nyugtattuk a színpad mellett, nem lesz gáz, ne parázz, Kicsi, ha Roberto Carlos nem okozott gondot az olimpián, ez sem fog. Okozott, de kit érdekel? Bődületes közhely, de igaz: ha élvezed, amit csinálsz - márpedig a Kicsi élvezte a focit és a dobolást is - akkor minden rendben van. Rendben is volt. Sok boldog szülinapot!

Égerházi Péter újságíró

Dombi Tibi több mint ikon A hétről hétre ezreket, tízezreket szórakoztató, ördöngösen cselező, gólokat ontó játékosok válhatnak klublegendáva, klubikonná, de az igazán népszerűek és halhatatlanok a szerethetőségükkel vívják ki ezt. Dombi Tibi ilyen, embert nem hallottam még rosszat mondani róla a kedvesen vicces megjegyzéseken kívül. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több oldaláról ismerhetem, kezdetektől figyelemmel kísértem hivatalosan és magánemberként is a pályafutását, sosem csalódtam benne. Játékosként, edzőként, rockzenészként, sportolóként sosem akar többnek látszani, mint bárki más, azt hiszem ez a titka. Könnyű vele azonosulni, és szeretni Dombi Tibit, a Kicsit, a Bombázót, nekem Tibikét.

 

Dánielfy Zsolt színművész

Az, hogy Dombi Tibi egy ikon, az egy dolog. Az, hogy Dombi Tibi egy jó barát, az is egy dolog. Az, hogy Dombi Tibi egy nagyon tehetséges ember, az is egy dolog. 

De mindenekelőtt: 

Dombi Tibi, az…Dombi Tibi.

Ja, és hogy Dombi Tibi már 50 éves lenne? Azt meg nem hiszem el… Isten éltessen sokáig, drága Tibikém!!!

 

Harle Tamás újságíró, író, producer

 

1. Szó, ami eszembe jut róla: rock

2. Szó: szabad lélek

3. Szó: hoppá, ezt a 11-est is megadta a bíró!?  

4. Szó: zabolátlanság.

5. Szó: debreceni vagány.

6. Szó: sok sikert

A nap zenéje

Dombi Tibor különkiadás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek