Debrecen
2022-09-22

A logisztika izgalmas világával ismerkedhettek a Debreceni Szakképzési Centrum diákjai

A Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum adott otthont szeptember 21-én, csütörtökön a „Profi-T-Ability” logisztikai társasjáték országos bajnokság területi fordulójának. Az egész napos versenyen a Debreceni Szakképzési Centrum öt intézményének tanulói mérték össze tudásukat.

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja idén első alkalommal rendezi meg a „Profi-T-Ability” logisztikai társasjáték országos bajnokságát a középiskolás korosztály számára. A szervezők az ősz során 8 városban tartanak selejtező bajnokságokat: Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Vácon, Kecskeméten, Székesfehérváron és Budapesten. A november 18-i váci döntőbe minden régióból a legjobb 3 versenyző jut tovább.

A verseny legfontosabb célja, hogy az élményalapú társasjáték segítségével megmutassák a diákok számára a logisztika izgalmas területét.

– Ebben a szakmában minden nap történik valami, izgalmas feladatokat kell megoldani, hiszen el kell juttatni egy árut a világ egyik pontjából a másikba, ahol más nyelvet beszélnek az emberek, különböző írásjeleket használnak és másfajta szabályok vannak érvényben. Ezt a szépséget szeretnénk megmutatni a diákoknak a társasjátékon keresztül, hogy minél többen válasszák ezt a szakmát jövőben – hangsúlyozta Szabó Zoltán, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja elnöke.

A debreceni területi fordulón a Debreceni Szakképzési Centrum öt intézményének – a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum, a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum és a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum – 24 diákja mérte össze tudását. A diákok egyénileg versenyeztek és a győztes képviseli majd a Debreceni Szakképzési Centrumot az országos bajnokságon. A játék során a diákok gazdasági, pénzügyi és logikai készségeiket is fejleszthették. Mivel a logisztika mindent átsző, a vállalatoknál szükség van olyan kreatív szakemberekre, akik jól kommunikálnak, idegen nyelveket beszélnek és jó szervezőkészséggel rendelkeznek. Éppen ezért a bajnokságon nem csak a logisztikai technikus képzésben tanuló diákok vehettek részt. A debreceni fordulón a fiatalok a játék mellett megismerkedhettek három logisztikai vállalattal is, akik bemutatták az általuk nyújtott karrierlehetőségeket.

A versenyzők a nap során nem csak élményekkel lehettek gazdagabbak, hanem tárgyi ajándékokat is kaptak, az országos bajnokság győztesei pedig egyénileg és iskolai szinten is pénzjutalomban részesülnek.

A debreceni területi bajnokság végeredménye:

1. helyezett: Kecskés Nóra (Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum)

2. helyezett: Cservid Csaba László (Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum)

3. helyezett: Tóth Georgina (Debreceni SZC Irinyi János Technikum)

Videóban üzent a Sum 41 énekese jövő heti Aréna koncertjük előtt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek