Debrecen
2022-08-30

A fiatal nő az alvó sértett mellől lopta el a mobiltelefonját

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki a nappali órákban bement a sértett házába és meglopta őt.

A fiatal nő a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban többször járt a sértett hencidai családi házában, kisebb ház körüli munkákat végzett, amiért a sértett fizetett neki.

 

2021. július 14-én dél körüli időben a vádlott a hiányos kerítésen át bement az udvarra, ahol az ingatlan bejárati ajtaját is nyitva találta és kereste a sértettet. A hálószobában észrevette, hogy a férfi alszik és az ágya melletti fotel karfáján volt a mobiltelefonja. A nő ekkor elhatározta, hogy a telefont ellopja. Odament a fotelhez és észrevétlenül elvette onnan a készüléket, majd azt a későbbiekben ismeretlen személynek 10.000 forintért eladta.

 

A vádlott által a sértettnek okozott 25.500 forint kár nem térült meg.

 

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett börtön büntetésre ítélje, továbbá a sértett által a nyomozás során előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Mozgalmas nyár a SET-ben

Debrecen új színházában tartották a XI. Országos Színházi Évadnyitót

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek