Debrecen
2022-04-12

Szezonnyitó és húsvét a Debreceni Állatkertben és Vidámparkban!

Gazdag programmal, állati élményekkel és az év első vidámparki kalandjaival várja a kikapcsolódni vágyókat a Debreceni Állatkert és Vidámpark a tavaszi szünet minden napján, azaz április 14. és 19. között 9:00-tól 18:00-ig.

Az ünnepi forgatagban néptáncosok előadása és megannyi interaktív élmény garantálja majd a jókedvet. Tojáskiállítással és húsvéti bátorságpróbával vár a Pálmaház, de a fejtörők kedvelői tojáskeresésen és zoototón is részt vehetnek, kreativitásukat pedig közös tojásfa-díszítésen és óriástojás-festésen élhetik majd ki kicsik és nagyok. Mindemellett a tavasszal ébredező flóra és fauna iránt érdeklődők tematikus állat- és növénykerti szakvezetéses sétát is tehetnek a Nagyerdő lassan zöldbe boruló fái alatt.

A megújulás ünnepének elengedhetetlen főszereplői lesznek az idén született állatkerti lakók, köztük a szürkemarha-üszők, a népes kecskegida-csapat, az állatsimogató cigája bárányai, valamint az intézmény történetének első és az ország egyedüli karszarvú antilopborjai és dél-afrikai sülkölykei. Az Állatok Akcióban egész napos kínálatába már a szünet első napjától visszatérnek olyan közönségkedvenc programok, mint a Katta-sétány, pingvinséta, a pónilovaglás, a Chilivel, a sárga-kék arával való fotózkodás, illetve a nyuszifalvi tízórai.

Immár 62. szezonját nyitja meg most csütörtökön az ország egyetlen állandó szórakoztatóparkja, amelynek műszaki személyzete az elmúlt hónapokban elvégezte a biztonságos és igazán önfeledt élményszerzést garantáló karbantartási és felújítási munkálatokat. Évtizedek folyamatos, gondos munkájának köszönhetően a mai napig kifogástalanul üzemelnek a vendégek egymást követő generációinak nagy örömére olyan patinás játékelemek, mint a klasszikus dodzsem vagy a békebeli paripákkal felszerelt Lovasforgó. Természetesen újdonságokból sem lesz hiány: a kicsiknek kedves Babaforgó és Dzsungelforgó már húsvétkor esztétikailag megújulva várja utasait.

Részletes program és jegyvásárlás: www.zoodebrecen.hu

A csapategységre építene az új kick-boxos szakágvezető

Erős mezőnyben is az élen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek