Debrecen
2021-02-17

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott egy súlyos sérüléssel jár balesetet okozó görkoris Debrecenben

A vádlott jégkorongozóként nyáron görkorcsolyás edzéseket végzett.

Nem jogerősen 1 év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a görkorcsolyázó férfit, aki súlyos sérülést okozott egy kerékpárosnak Debrecenben még 2018-ban.

A jégkorongozóként sportoló vádlott a téli szezonon kívül görkorcsolyás edzéseket végzett. 2018. májusában a Füredi úton közlekedett a kerékpárúton, és észre vett egy gyalogost, aki mobiltelefonját használta és szintén a kerékpárúton közlekedett. A férfi miközben megelőzte a gyalogost hátrafordult és rászólt, emiatt azonban nem vette észre, hogy vele szemben egy kerékpáros közeledik, akivel így összeütközött. A sértett elesett és elvesztette az eszméletét. A 47 éves vádlott a földön fekvő sértetthez lépett, majd megkérte a közeli buszmegállóban tartózkodókat, hogy értesítsék a mentőket, akiknek a kiérkezéséig a vádlott és a jelenlévő járókelők a sértettet elsősegélyben részesítették, stabil oldalfekvésbe helyezték. A görkorcsolyázó férfit 1 év fogházbüntetésre ítélte a bíróság 2 évre felfüggesztve.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője felmentés, téves tényállás és jogi minősítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Fotó: pixabay.com

Veszprémben kezdi a rájátszást a DEAC férfi futsalcsapata

A Debreceni Egyetem is bekerült a U.S News rangsorába

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek