Debrecen
2022-08-17

Világklasszis salakmotor-versenyző a 47. Debrecen Nagydíjon

32 év után újra egyéni világbajnokot láthatnak a salakmotor-rajongók Debrecenben. A hagyományos, augusztus 20-i Debrecen Nagydíjon Jason Doyle is elindul. A részletekről 2022. augusztus 17-én tartottak sajtótájékoztatót.

A Debrecen Nagydíj közel félévszázados történetének egyik legszínvonalasabb mezőnye gyűlt össze 2022-ben. A legnagyobb érdeklődés Jason Doyle érkezését övezi, hiszen utoljára 1990-ben láthatott egyéni világbajnokot motorozni a cívisvárosi közönség. A klasszis ausztrál versenyző rajthoz állásával kapcsolatban Barcsa Lajos alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Debrecenben most már olyan sportlétesítmények állnak rendelkezésre, amelyeknek köszönhetően sokszor világsztárok jönnek a városba.

 

„A Nagyerdei Stadionban tavaly volt egy Portugália-Katar labdarúgó-mérkőzés, a jövő heti 3x3-as kosárlabdaversenyre olimpiai érmesek érkeznek, női kézilabdában a Győr lép pályára évről-évre a Loki otthonában, úszásban Hosszú Katinka és Milák Kristóf volt a vendégünk a közelmúltban, de a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu-testvérek is korcsolyáztak shorttrack-világkupán városunkban az elmúlt évben” – sorolta az alpolgármester.

 

Barcsa Lajos hozzátette: a Debrecen Nagydíj dobogósainak díjazását az önkormányzat vállalta. A herendi porcelánserlegek mellett összesen egymillió forintot biztosít a város a legjobbaknak.

 

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: Doyle-on kívül is érkeznek Grand Prix-tapasztalattal rendelkező vaspapucsosok. A dán Niels Kristian Iversen és a svéd Peter Ljung lehet a legesélyesebb kihívó, de a finn Timo Lahtira is érdemes odafigyelni.

 

„A magyar színeket két debreceni motoros, Magosi Norbert és Kovács Roland valamint a nagyhalászi Fazekas Dennis képviseli. Rajtuk kívül a hazai közönség szimpátiáját élvezheti majd a Húsvét Kupán nagy népszerűséget szerző Celina Liebmann, aki az egyetlen női tagja a 16 fős mezőnynek. Összesen 11 ország versenyzői csapnak majd össze 20 alapfutamban, majd a két elődöntőben és a döntőben” – hangsúlyozta Baráth Norbert.

 

A kiegészítő programokkal kapcsolatban elmondta, hogy már 13.30 órakor érdemes megérkezni a Perényi Pál Stadionba, hiszen több korábbi nagydíj-győztes „legendával” lehet majd találkozni, a bejáratnál a stadion névadójának lányai babércserjét ültetnek, míg a pályán köröznek majd az egyesület fiatal tehetségei is. A Speedwolf Juniors Program két résztvevője, Harangozó László és Kónya Milán minimumvizsgát tesz, de bemutatkozik a nemzetközi versenyeken ígéretes eredményeket elérő Lovas Zoltán is. Edzőjük, a Debrecen Nagydíjat korábban háromszor elhódító Tihanyi Sándor úgy fogalmazott: bízik benne, hogy a fiatalok a népes közönség előtt is teljesíteni tudják majd a szintidőt. Mint mondta: ez a verseny nemcsak európai, de világszinten is kiemelkedő presztízsű, nem sok ehhez hasonló hagyományú viadal maradt a sportágban.

 

Szabó Péter, az eseményt támogató Schaeffler FAG ügyvezetője kiemelte, hogy az idei versenyen találkozik a múlt, a jelen és a jövő, hiszen legendákkal, jelenlegi világsztárokkal és ifjú tehetségekkel is találkozhatnak a nézők. Szabó Péter hozzátette: teltházra számít a rendezvényen, a cég erre a versenyre is biztosítja a belépőjegyet érdeklődő dolgozói számára.

 

A 47. Debrecen Nagydíj első futama 2022. augusztus 20-án 15.15 órától rajtol el. További információk és jegyvásárlási lehetőség a www.speedwolf.hu honlapon találhatók.

Romanchuk: Komoly kihívásként tekintek a debreceni pályafutásomra

Csütörtökön indul a Bujtor István Filmfesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek