Sport
2022-08-17

Romanchuk: Komoly kihívásként tekintek a debreceni pályafutásomra

A DVSC vezetősége július közepén hároméves szerződést kötött a korosztályos ukrán válogatott Oleksandr Romanchukkal. A 22 esztendős tehetséget a dvsc.hu kérdezte.

– Pályafutásom alatt eddig kivétel nélkül Ukrajnában játszottam. Most először vagyok légiós, ami kissé furcsa számomra, hisz csak egy új helyre, új közegbe érkeztem. Komoly kihívásként tekintek a debreceni karrieremre, boldog vagyok, hogy itt lehetek. A csapattársaimnak köszönhetően nagyon hamar sikerült beilleszkednem, sok segítséget kapok tőlük a pályán és azon kívül egyaránt.

Romanchuk az ausztriai edzőtábor során érkezett próbajátékra a DVSC-hez, amely nem sokkal később szerződést kötött vele. A védő elmondta, volt más megkeresése is, de végül a hajdúsági gárdát választotta. – Csehországba és Ciprusra is igazolhattam volna, de a Lokin éreztem a leginkább, hogy a soraiban akar tudni. Emellett a bajnokság is szimpatikus volt számomra. Az elmúlt években rengeteget fejlődött, szerintem hasonlít az ukrán pontvadászatra. A családommal aztán megnéztük a lehetőségeket, és mindent egybevéve a DVSC mellett döntöttünk.

A 22 esztendős játékos alapember volt az ukrán élvonalban, ám a sajnálatos események miatt félbeszakadt a bajnokság. A hosszú szünet természetesen az ő karrierjének sem tett jót. – Mint mindenkinek, persze nekem is nagyon nehéz időszak volt. A család az első helyen áll az életemben, ám őket is érintette a háború, így egyáltalán nem tudtam a futballra gondolni. Sok időt töltöttem a labda nélkül, viszont négy hónap kihagyás után folytattam az edzéseket. Nem vagyok még százszázalékos formában, de hamarosan oda is eljutok.  

Oleksandr Romanchuk ennek ellenére rögtön alapemberré vált, és végigjátszotta a Loki eddigi bajnoki meccseit. – Örülök neki, hogy számít rám a vezetőedző, akinek ezúton is köszönöm a bizalmat. Nem volt sok idő rá, hogy hozzászokjak a csapat taktikájához, így a Kisvárda elleni bajnoki nem volt túl könnyű a számomra, de ahogy telik az idő, egyre jobban érzem magam a pályán – fogalmazott a Loki 21-es mezszámú védője, akit a pályafutása kezdetéről is kérdeztünk. – Nem nagyon volt kérdés, hogy mi szeretnék lenni, ha felnövök, már egészen kiskoromtól labdával feküdtem és keltem. A lehető legmagasabb célokat vázoltam fel magamnak, és minden egyes nap azokért küzdöttem.

Romanchuk 8 éves volt, amikor az FC Prykarpattia együttesénél kezdett el futballozni, majd 16 éves korában az FC Lvivhez szerződött. Két évet játszott a második ligában, útja pedig a Dinamo Kijev U21-es gárdájához vezetett. Ezt követően visszatért az akkor már élvonalbeli Lvivhez, másfél év után pedig a DVSC labdarúgója lett. Mint elmondta, nem volt könnyű út addig, amíg eljutott a cívisvárosba, de bízik benne, ez még csak a kezdet.  

 

dvsc.hu

Újraélesztési referenciacentrumnak választották a Sürgősségi Klinikát

Világklasszis salakmotor-versenyző a 47. Debrecen Nagydíjon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek