Debrecen
2021-04-09

Virtuális térben ünnepeljük Debrecen város napját

Április 11-én nem csak a költészet napja van, ezen a napon ünnepeljük városunkat is. A járványhelyzet miatt idén online térben emlékezünk meg Debrecen napjáról.

Papp László, Debrecen polgármestere a Facebook oldalán mondja el ünnepi beszédét, (https://www.facebook.com/drpappl/) mely 2021. április 11-én – vasárnap – 9.00 órától lesz látható.

Az ünnep alkalmából 40 perces ünnepi hangverseny is készült, a Kodály Filharmonikusok által, Kollár Imre vezényletével, mely 2021. április 11-én – vasárnap – 19.00 órától, Debrecen város Facebook-oldalán lesz látható (https://www.facebook.com/debrecenvarosa).

Bár az együttes zeneművészei már nagyon várják, hogy ismét a közönség előtt muzsikálhassanak, a jelenlegi helyzetben egy ingyenesen megtekinthető online koncerten van lehetőségük együtt ünnepelni a város polgáraival. Hangversenyük műsorában tükröződik mindaz, ami áthatja 2021 tavaszát: a kiszámíthatatlan hétköznapok és a reményteli várakozás kettősége. Elsőként Mozart A-dúr klarinétversenyének jól ismert szépségű II. tétele hangzik fel, melynek szólistája Laskai László, a Kodály Filharmonikusok ifjú klarinétművésze (a 2019/20-as szezonban az Évad zenekari művésze díjjal tüntették ki), majd Schubert „Befejezetlen” szimfóniáját adják elő a Kodály Filharmonikusok, melynek nyitva maradt tökéletessége ezúttal azt is kifejezi, hogy bár még nincs vége a megpróbáltatásoknak, a szabad életünk reménye is egyre közelebb kerülhet.

 

Fotó: Derencsényi István 

Előkészítő ülést tartott a bíróság egy debreceni áruház előtt történt rablás ügyében

Nyári örömök a régi Nagyerdőn

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek