Debrecen
2022-03-30

Ipar napjai programsorozat Debrecenben

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara és Debrecen Önkormányzata közösen rendezi meg az Ipar napjai programsorozatot március 30 és április 1 között a Nagyerdei Stadionban.

A rendezvényen 36 cég mutatkozik be a hallgatóknak, valamint a Műszaki Kar bemutatja azt, hogy milyen fejlesztéseket értek el az elmúlt 2-3 évben. Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja elmondta, hogy fontos ez a fajta párbeszéd az Egyetem és az Ipar között, hiszen ilyenkor számolnak be egymásnak például az oktatásfejlesztésről, vagyis arról, hogy milyen új szakokat és specializációkat indított el a Kar az elmúlt években. Emellett a dékán hangsúlyozta, hogy céljuk, hogy a hallgatók naprakész tudást kapjanak, azaz kiemelten figyelnek arra, hogy kivegyék a tematikából azokat az ismereteket, amelyeket nem használnak már manapság a Debrecenbe települt cégek. Mindemellett szeretnék, hogy az egyetemisták Debrecenben maradjanak az egyetem elvégzése után műszaki területen.

Ailer Piroska, a Debreceni Egyetem műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes kiemelte, hogy a hallgatóknak lehetőségük van itt arra, hogy megismerkedjenek azokkal a cégekkel, amelyekhez gyakorlatra mennek, ötleteket gyűjtsenek szakdolgozati témájukhoz, valamint, hogy a későbbiekben mérnökként alkalmazhatják őket.

Katherine Heigl

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek