Debrecen
2021-07-20

Folytatódnak a nagyfelületű aszfaltozások Debrecenben

Debrecenben 2021-ben összességében több, mint 35 milliárd forintnyi közlekedésfejlesztési beruházás valósul meg. Ezen belül például lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítés céljára 1,7 milliárd forint, nagyfelületű aszfaltozásra 600 millió forint, járdajavításra 262 millió forint áll rendelkezésre önkormányzati forrásból.

A városban 2021-ben saját forrás felhasználásával, lakossági kezdeményezésre 26 utcában épül új út, nagyfelületű aszfaltozások keretében pedig összesen 25 teljes utca vagy azok egy szakasza kap új aszfaltszőnyeget.

A nagyfelületű útfelújítási munkálatok elsődleges célja az elöregedett aszfaltburkolatok cseréje a közlekedés minőségének és biztonságának javítása érdekében. Ebben az évben a munkák elsőként a Pesti utcán kezdődtek el, majd Debrecen-Bánk városrészben a Fácán utcában és Debrecen-Józsa városrészben a Rózsástelep utcában folytatódtak. Elkészült a Szordasi út egy szakasza, az Alsójózsai utca aszfaltozása az óvodai buszmegállónál, a Nagyerdei körúton egy útszakasz az egyetemi villamosmegállónál, Ondódon a Kádár dűlő egy szakasza, Kismacson a Napraforgó utca és a Függetlenség utca egy szakasza, valamint befejeződött a Honti utca teljes hosszban történt aszfaltozása is.

Az Egymalom utcában 2021. június 23-án kezdődtek a munkálatok. Itt az utca 130 méter hosszú pályaszerkezete és burkolata teljesen megújul. Itt a kivitelező várhatóan ezen a héten fejezi be a munkálatokat. Július 12-én a Gyergyó utcán található körparkoló burkolatának felújítása kezdődött meg mintegy 100 méter hosszon bruttó 15,5 millió forint költséggel, a Tégláskert utcán pedig a Halász utca és Csordás utca közötti, mintegy 70 méteres szakaszé bruttó 9 millió forint értékű beruházás keretében. Ez utóbbi két helyszínen már be is fejeződtek a munkálatok.

A nagyfelületű útjavítási munkálatok július 13-tól a Virág és Kinizsi utcákban folytatódtak bruttó 71 millió forintos költséggel. A Virág utcának a Dembinszky és a Székely utcák közötti 280 méteres, a Kinizsi utcának a Székely utca és a vasúti átjáró közötti 350 méteres szakasza újul meg. A munkálatok ezen a helyszínen – az időjárási körülményektől függően – várhatóan 2 hétig tartanak.

Július 19-től a Lorántffy utcában a 2018-ban felújított szakasz végétől (Lorántffy utca 20.) a Kígyó utcáig, mintegy 200 méteres hosszon újul meg az utca bruttó 32 millió forint értékben, valamint bruttó 8 forint ráfordítással az utca mindkét oldalán felújítják az elhasználódott járdákat is. A kivitelezés időigénye itt várhatóan 3-4 hét.

Az egyes helyszíneken az érintett útszakaszokon a munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet számítani, ezért kérjük az arra járókat, hogy ne megszokásból, hanem a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően közlekedjenek!

Ausztriában megkezdődött a hétvégi viharok utáni károk felmérése

Nigériai csatárt szerződtettünk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek