Debrecen
2023-10-05

Országos rajzpályázatot hirdet a Zoo Debrecen

Hagyományához híven a Zoo Debrecen idén ősszel is szeretné alkotásra inspirálni a természet iránt érdeklődő diákokat, amire aligha találna jobb alkalmat, mint az állatok október 4-i világnapjához kapcsolódó Állatok Világhete.

Megannyi állatfajra jellemző, hogy színezetével kifejezetten beleolvad környezetébe – ezáltal elrejtőzik a ragadozók vagy éppen saját prédája elől –, országos rajzpályázata keretében pedig a Park ezúttal arra kíváncsi, hogyan mozgatják meg a gyermekek és fiatalok fantáziáját ezek a rejtőszínű állatok.

A felhívás valamennyi általános iskolásnak és középiskolásnak szól, akik személyenként egy darab A/4-es méretű, papíralapú alkotással nevezhetnek. A pályaművek bármilyen rajz- vagy festészeti technikával készülhetnek, és egyaránt beadhatók postai úton (4032 Debrecen, Ady Endre út 1.) vagy nyitvatartási időben személyesen a pénztárban december 8-ig. Az intézmény ezúton is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a beérkezett alkotásokat nem áll módjában személyesen vagy postai úton visszaadni.

A beérkezett alkotások közül szakmai zsűri választ majd ki korcsoportonként három helyezettet, akiket az intézmény állatkerti élményekkel jutalmaz. A részletes pályázati kiírás a Park honlapján olvasható.

Lemmy és Jim Morrison jóslatai bejöttek

Új vezetők dolgoznak a tehetséges fiatalokért az ÁOK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek